Ege Postası
Geri

İzmir'de 30 Ağustos coşkusu!

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101'nci yılı İzmir'de coşkuyla kutlandı. İlçe ilçe yapılan programlarla bayram havası tüm kenti sardı.
İzmir'de 30 Ağustos coşkusu!
Haberler / İzmir
31 Ağustos 2023 Perşembe 09:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101'nci yılı dolayısıyla tüm yurtta törenlerle kutlandı. Zafer Bayramı coşkusu İzmir'de doruklarda yaşandı. İzmir'in bütün ilçelerinde organizasyonlar düzenlendi. 

BALÇOVA'DA ZAFER COŞKUSU 

Balçova’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ile Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin Gala Gecesi birleşince muhteşem bir coşku yaşandı. Binlerce Balçovalı Zafer Kortejinde marşlar söyleyerek yürürken, yabancı konukların gösterileri izleyenleri büyüledi. Ulu Önder Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış” vecizesi hayat bulduğu gecede Porto Rikolular halay çekti, Meksikalılar ve Almanlar horon tepti.

NARLIDERE'DE COŞKU DORUKTA 

Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Narlıdere’de de 30 Ağustos Zafer Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Binlerce vatandaşın katılımı ile Fener Alayı’nın gerçekleştirildiği gecede zafer coşkusu doruğa çıktı. Başkan Engin, “Büyük Zaferler barışı, özgürlüğü ve devrimleri de beraberinde getirirler. İşte 30 Ağustos’ta bize Cumhuriyetimizi getirdi. Bir milletin kaderini değiştiren, bizlere ilelebet yaşayacak Cumhuriyetimizi emanet eden M.Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz” dedi.

KARABAĞLAR'DA 101'İNCİ YILI

Ulusun kurtuluşuna ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolun en önemli dönüm noktalarından 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yılı Karabağlar’da coşkuyla kutlandı. Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen Sümer Ezgü Konseri’ni, aralarında Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, eşi Fügen Selvitopu, meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarların da olduğu binlerce vatandaş ilgiyle izledi.

BÜYÜK ZAFER ALİAĞA'DA AJDA PEKKAN'LA KUTLANDI 

Aliağalılar Büyük Zafer’in 101.yaşını fener alayı ve süperstar Ajda Pekkan konseri ile kutladı. Aliağa Belediyesi tarafından organize edilen fener alayında bir araya gelen binlerce Aliağalı, ellerinde meşaleler, Türk Bayrakları ve dev Atatürk posterleri ile marşlar eşliğinde yürüdü. Metrelerce uzunluktaki kortejin Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’na varmasıyla birlikte sahne alan ünlü sanatçı Ajda Pekkan, hit şarkıları ve enerjisiyle 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu zirveye taşıdı.

TORBALI'DA ÖNCE KORTEJ SONRA KONSER 

30 Ağustos Zafer Bayramı, Torbalı’da coşkuyla kutlandı. İlçe sakinleri, Kurtuluş Savaşı ve Türk Tarihi’nin en önemli zaferlerinden olan Büyük Taarruz’un 110. yıldönümünün coşkusunu yaşadı. Dün sabah Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve protokol bayramlaşması ile başlayan kutlamalar, kentin bazı nokralarında mehter gösterisi ile devam etti. Kutlamaların son durağı ise Ayrancılar oldu. Saat 20:30’da Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Torbalı Belediyesi Meclis üyeleri ve yüzlerce vatandaşın katılımıyla Barış Manço Caddesi’nde fener alayı korteji gerçekleşti. Kortejin hemen ardından binlerce vatandaşın katılımıyla Yeni Türkü konseri düzenlendi. Konsere yoğun ilgi olurken, vatandaşlar şarkılara eşlik ederek unutulmaz bir gece yaşadı.

SEFERİHİSAR'DA ZAFER COŞKUSU

Zafer Bayramı'nın 101'inci yılı tüm Türkiye'de olduğu gibi, İzmir Seferihisar'da da büyük bir coşkuyla kutlandı. Seferihisar Belediyesi tarafından Sığacık Kaleiçi’nde düzenlenen ve her hafta birbirinden ünlü isimleri ağırlayan “Kaleiçi Yaz Sohbetleri” bu hafta, 30 Ağustos Zafer Bayramı için özel bir programa sahne oldu. Sunuculuğunu ünlü oyuncu Önder Açıkbaş'ın yaptığı program, kuruluşu 1926 yılına dayanan Seferihisar Belediye Bandosu'nun konseriyle başladı. Bando tarafından çalınan marşlara ve söylenen şarkılara binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak eşlik etti. 

KARŞIYAKA GELİNCİK TARLASINA DÖNDÜ 

Karşıyakalılar, bağımsızlık mücadelesi veren milletlere ilham olan büyük zaferimizin 101. yılını ellerinde bayraklar, dillerinde zafer marşlarıyla kutladı. Karşıyaka Çarşısı, binlerce yurttaşın katıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı yürüyüşünde gelincik tarlasına döndü. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Dün çıktığı yoldan geri dönmeyen kahramanların çocukları olarak, bugün bir kere daha söz veriyoruz: bu büyük emaneti taşımaktan asla yorulmayacağız. Her biri onur anıtı olan atalarımızdan aldığımız bu büyük emaneti, onlara yakışacak biçimde gelecek kuşaklara taşıyacağız” diye konuştu.

MENEMEN'DE HAKAN ALTUN VE HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ’DEN ZAFER KONSERİ

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümü Menemen’de coşkuyla kutlandı. Menemen’in cadde ve sokakları kırmızı beyaza büründü. Menemen Belediyesi, filosuna kattığı 100 yeni araç ile Zafer Konvoyu düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici konserleri de vatandaşları mest etti. Konser öncesi 30 Ağustos’un önemine değinen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Büyük Zafer’le birlikte bugün üzerinde özgürce yaşadığımız toprakların ebedi ve ezeli vatanımız olduğu bir kez daha tescil edilmiştir. Bu vatana dün de sahip çıktık, bugün de çıkıyoruz, yarın da çıkacağız. Ne Mutlu Türk’üm Diyene” dedi. Sanatçıları vatandaşların arasına eşi Filiz Pehlivan ile birlikte izleyen Aydın Pehlivan’ın eşiyle dansı da büyük alkış aldı.

ÇEŞME BÜYÜK ZAFERİ COŞKUYLA KUTLADI

Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na konulan çelenk sunma törenleriyle başlayan kutlamalar Fener Alayı ile zirveye çıktı. Çeşmeliler gerçekleştirilen Fener Alayı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlarken, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularını andı. Fener Alayı’nda zafer şarkıları hep bir ağızdan söylenirken, bazı vatandaşlar büyük coşkuya evlerinin balkonlarından ortak oldu. Ellerinde bayraklarla Mehmetçik Parkı önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar Zafer Yürüyüşü gerçekleştiren binlerce vatandaş, 101 yıl önce yakılan bağımsızlık meşalesinin hiçbir zaman sönmeyeceğini yedi düvele haykırdı.

FOÇA'DA 30 AĞUSTOS COŞKUSU 

Foça’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları büyük coşkuya sahne oldu. Yüzlerce vatandaş, işgalden kurtuluşun ve bağımsızlığımızın müjdecisi 30 Ağustos Zaferinin 101. Yıl dönümünü sevinçle kutladı. Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, ‘‘Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğindeki ordumuzun ve milletimizin kazandığı Başkomutan Meydan Muharebesinin 101. Yıl dönümünde; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun’’ dedi.

EFES SELÇUK'TA MELİKE ŞAHİN RÜZGARI 

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen resmi tören ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan resmi törende çelenk sunumunun ardından katılımcılar, Selçuk İlçe Şehitliği’ni ziyaret etti. 30 Ağustos Zaferi’nin 101. yıl coşkusu Efes Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı ve konser ile tüm kenti sardı. Atatürk Anıtı önünden başlayan fener alayında her yaştan Efes Selçuklu bayraklar ve marşlar eşliğinde kent sokaklarında yürüdü. Efes Selçuklu gençlerden oluşan bando takımı da korteje eşlik etti. Pazar Yeri ana sahnede son bulan fener alayının ardından genç kuşağın sevilen ismi Melike Şahin müzikseverlerle buluştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası