Ege Postası
Geri

İzmir'de 4.1 büyüklüğünde deprem

İZMİR'de, merkez üssü Urla İlçesi olan Richter ölçeğine göre, 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kent merkezinde ve çevre ilçelerde hissedilen deprem hasara yol açmadı. İzmir'de sabaha karşı korkutan deprem
İzmir'de 4.1 büyüklüğünde deprem
Haberler / İzmir
6 Temmuz 2015 Pazartesi 09:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, deprem saat 04.03'te kaydedildi. Merkez üssü İzmir'in Urla ilçesi olan Richter Ölçeği'ne göre 4.1 büyüklüğünde olan depremin yerin 15.08 kilometre derinliğinde olduğu açıklandı.



Prof. Dr. Hasan Sözbilir: Depremler olağan, tedirgin olmayın

 
İZMİR'de saat 04.03'te merkez üssü Urla İlçesi olan Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, bölgede 6 aydır sismik yoğunluğun gözlendiğini, önemli bir bölümü aktif olan fayların bulunduğu bölgede, bu tür depremlerin tedirginlik yaratmaması gerektiğini söyledi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, saat 04.03'te merkez üssü İzmir'in Urla ilçesi olan Richter Ölçeği'ne göre 4.1 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem, yerin 15.08 kilometre derinliğinde meydana geldi. İzmir Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, bölgede altı aydır sismik yoğunluğun gözlendiğini, önemli bir bölümü aktif olan fayların bulunduğu bölgede bu tür depremlerin tedirginlik yaratmaması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Sözbilir, şöyle konuştu:

"Deprem, İzmir'in Urla- Zeytinler civarında meydana geldi. Burası, Urla- Karaburun Yarımadası'nın güneyi kabul edilebilecek bir bölge. Burada altı aydır sismik yoğunluk gözlüyoruz. bölgede son aylarda 2- 4 arasında değişen depremler gelişiyor. Urla- Karaburun çevresinde 7 büyüklüğüne ulaşan depremler üreten faylar var. Bunların önemli bölümü aktif nitelikte. Son yıllarda Karaburun Yarımadası'nda Karaburun sismik zonu denilen bir zone tanımlanmış durumda. Burada belli ölçeklerde depremler sürekli oluyor. Bunlar büyük bir dehpremin habercisi mi değil mi spekülasyona açık bir konu. Biz bu bölgedeki 13 fayda, geçmişte yarattıkları depremleri belirleme adına büyük bir proje başlattık. Proje, iki yıl sonra tamamlanacak. Hangisinin ne tür büyüklükte deprem ürettikleri ortaya çıkacak. Ancak şu anda bu sorunun yanıtını verecek bilgi yok. Bunlar bu bölgenin özellikleri gereği oluşan depremler. Son zamanlarda Muğla Ula taraflarında da sismik etkinlik var."

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Atilla Uluğ depremi Urla'da hissettiğini belirterek, "Bunlar, Urla'nın olağan depremleri. Aktif fay var. Hareketli bir bölgedeyiz. 6.5- 7 büyüklüğündeki depremler bizim için anlam taşıyor. Heyecan yapmaya, tedirgin olmaya gerek yok" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası