Ege Postası
Geri

İzmir'de 480 okul müdürü koltuğunu kaybetti

İZMİR'de merakla beklenen okul müdürleri değerlendirme anketi sonuçları açıklandı. Okullarında müdür kalabilmeleri anketten alacakları 75 ve üstü puana bağlı olan 750 müdürden 270'i barajı geçip rahat nefes alırken, 480'i koltuğunu kaybetti.
İzmir'de 480 okul müdürü koltuğunu kaybetti
Haberler / Genel
24 Ağustos 2014 Pazar 10:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
"Puanlamalarda Eğitim Bir Sen üyelerinin kayırılıp, diğer müdürlere kıyım yapıldığını öne süren Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Merih Demir, “Neredeyse tamamı bir ay önce atanan ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürlerini ne zaman tanıyıp başarısını ölçtü de puan verd? Bu puanlamalar ne hukuka ne vicdana sığıyor. Dava açacağız, uygulama iptal edilmeli" dedi. 

Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Merih Demir, ilkokul, ortaokul ve liselerde 4 yıl ve üzeri müdürlük yapan eğitim yöneticilerinin görevde kalıp kalmayacaklarını belirleyen puanlamaların cuma gecesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü web sitesinde yayınlandığını söyledi. Sitede 75 puan ve üzerinde alan yani barajı geçip okulunda müdürlüğü sürdüreceklerin listesinin yayınlandığını belirten Demir, “Bu listede 270 müdürün ismi var. Yani en az 480 müdür, müdürlüğünü kaybetti. Yani artık hepsi birer öğretmen. Aralarında mutlaka bu görevde olmaması gerekenler de var. Ancak ciddi bir kıyım yapıldı ve başarıları kamuoyunca da bilinen, okullarını hep ileriye taşımış pek çok okul müdürü de tabiri caizse kapının önüne konuldu. Birileri gönderilirken bazı müdürler de yüksek puanlarla ödüllendirildiler. Bu puanlama sisteminde akla mantığa uymayan, komik uygulamalar da oldu" diye konuştu. Müdürlere 25 puana kadar puan verme yetkisi olan 30 ilçedeki milli eğitim müdürlerinin neredeyse tamamının göreve bir ay önce geldiklerini vurgulayan

Demir şunları söyledi:

"25 puan müdürlerin kaderini değiştirecek bir puan. İlçe milli eğitim müdürlerinin neredeyse tamamı geçen 15 Temmuz'da göreve geldi. Puanlamalar başladığında daha görevinde bir aylıkken ilçesindeki okulların müdürlerini nasıl tanıdı, neye göre puanlad? Daha komiği bazı okul müdürleri yıllardır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev yapıyor. Görevlendirmeyle başka ilde il milli eğitim müdürlüğü yapan var. 20 gün önce bir ilçeden başka ilçeye okul müdürü olarak tayin edilenler var. İlçe milli eğitim müdürleri, bu okul müdürlerini ne zaman tanıdı, nasıl değerlendirdi, neye göre puan verdi. Okul aile birliği, öğretmenler, her yıl değişen okul öğrenci birliği başkanı, ilde çalışan bu kişileri belki yüzlerini bile görmeden puanladı. Bu kabul edilebilir m? Değerlendirmeler subjektif yapıldı. Barajı aşan müdürlerin en az yüzde 90'ı hükümete yakın sendika olan Eğitim Bir Sen'in üyesi. Bu sendikaların üyeleri kayrıldı, diğerlerine kıyım yapıldı. Çok başarılı, deneyimli okul müdürleri kendilerinden olmadıkları için cezalandırıldılar. Öğretmenliğe dönecekler. Ama moralleri bozuk, adapte olmaları güç. Olan öğrencilere ve eğitimin geleceğine oluyor. 1 Eylül'de okullar açılacak, 580 okul müdürsüz. 8 yıl öğretmenlik yapan herkes müdür olabilecek. Böyle bir puanlamadan sonra kimlerin müdür atanacağı da ortada."

Bu uygulamanın iptal edilmesi gerektiğini savunan Merih Demir, üyelerinin de idare mahkemesinde haklarını arayabilmeleri için dilekçe öğreneği hazırladıklarını söyledi. Ayrıca mağdur olan müdür üyelerinin kimden hangi puanı aldıklarını öğrenmek için bilgi edinme hakkı kanundan yararlanmak üzere dilekçe vereceklerini de kaydeden Demir, "Arkadaşlarımızın dava dilekçelerine müdürlükleri süresince aldıkları teşekkür, takdir belgelerini, ulusal ve uluslararası yarışma, projelerde elde ettikleri başarıların belgelerini de ekleyeceğiz. Başarılara karşın neden yeterli puanları alamadıklarının hesabını soracağız" dedi. 

MÜDÜRLER KİMDEN KAÇ PUAN ALIYOR'

Okul müdürleri değerlendirme anketinde; 25 puan ilçe milli eğitim müdürü, 20 puan insan kaynaklarından sorumlu şube müdürü, 15 puan eğitim kurumundan sorumlu şube müdürü veriyor. Geriye kalan 40 puanın 10'unu en kıdemli- en kıdemsiz öğretmen puanını aritmetik ortalaması,10'unu öğretmenler kurulu toplantısında seçilen iki öğretmenin puanlarının aritmetik ortalaması, 10'unu okul aile birliği başkan ve yardımcısının puanlarının aritmetik ortalaması, son 10 puanı da okul öğrenci birliği başkanın (yılda bir değişiyor) verdiği oluşturuyor.

MÜDÜRLÜĞÜ KAYBEDENLERE ÖRNEK 

Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Merih Demir, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün üniversite sınavında en başarılı liseleri sıralayan bir liste ilan ettiğini söyledi. Demir, “Bu sıralamada en üstlerde yer alan Bornova Anadolu Lisesi Müdürü Nemci Bediz. Buca Anadolu Lisesi Müdürü Akil Kıyak, Fatma Saygın Anadolu Lisesi Müdürü Fehmi Yılmaz, artık müdür değiller. Menderes'te Fatma Ramazan Büküşoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Salim Atilla da başarılı bir yöneticiydi, 75'i geçemedi. Çeşme Öğretmenevi Müdürü Emrullah Dikeç, Toplam Kalite Yönetimi proje yarışmasında Türkiye ikincisi oldu, anketten çıkamadı. TEOG İl Birincisi Bornova Yavuz Selim Ortaokulu'nun Müdürü Halil İbrahim Demirel de gidenler arasında" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası