Ege Postası
Geri

İzmir'de DHKP-C operasyonunda 4 liseliyi tutuklatan mektup!

4 liselinin tutuklanmasına 'gerekçe' sayılan isimsiz ihbar mektubu ortaya çıktı. İzmir'de DHKP-C operasyonunda 4 liseliyi
İzmir'de DHKP-C operasyonunda 4 liseliyi tutuklatan mektup!
Haberler / 3. Sayfa
21 Kasım 2015 Cumartesi 11:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gezi Parkı protestoları sırasında başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle kafatasının bir bölümünü kaybeden M.A.T. dahil 4 liseli için tutuklama gerekçesi sayılan ihbar mektubu ortaya çıktı. Halk TV'den Can Coşkun'un ulaştığı ihbar mektubunun e-mail yoluyla İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildiği anlaşılırken, mektubu gönderene dair bir isim veya imzanın yer almadığı görüldü. Ayrıca, isimsiz ihbar mektubunun dosyadaki tek somut delil olarak sunulduğu da belirlendi.

"İZMİR'DE 4 LİSELİ TUTUKLANDI" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

'Teknik takip' gibi ihbar ama tek bir görsel kanıt yok
19 Kasım tarihinde İzmir'de DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınıp çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 4 liseli için suç delili sayılan ihbar mektubu ortaya çıktı. İsimsiz olarak İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen ihbar e-maili'nde; M.A.T.'nin de arasında bulunduğu 4 liselinin 26 Ekim 2015 gecesi yüzleri kapalı, silahlı ve molotoflu gösteri yaptıkları iddia edilirken metnin sonundaki "Bu ihbarı vatan borcu sayıyorum. Bu hainleri lütfen tutuklayın" ifadeleri dikkat çekti.
İhbar mektubunda ayrıca, liseli gençleri uzun süre takip ederek ulaşıldığı iddia edilen adres bilgileri de yer aldı. Tutuklanan 4 liselinin sürekli gittiği öne sürülen kafe ve dernek adreslerinin yanı sıra atıl durumdaki iki kulübenin de depo olarak kullanıldığı iddia edildi. Ancak dosyada tüm bu iddialara ilişkin, liselilerin ilgili adreslere gittiğine dair herhangi bir görsel delilin bulunmadığı ortaya çıktı.
Liseli gençlerin avukatı Dinçer Çalım, ihbar mektubundaki iddiaların 'teknik takip' benzeri bir yöntemle yazıldığına dikkat çekerek, isimsiz e-mail'in bir polis tarafından atılmış olabileceği şüphesinin bulunduğunu söyledi. Çalım, "İsimsiz ihbar mektubu dışında delil yok. Mektupta ortaya atılan iddialarla ilgili görsel bir kanıt da bulunmuyor. Ortada isimsiz bir e-mail ile tek bir delil olmadan suçlanan ve sadece bu nedenle tutuklanan 4 çocuk var. Kaldı ki; aynı suçlamalarla gözaltına alınan yaşı 18'den büyük olanlar serbest bırakıldı." ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu '
İzmir'de DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınıp 6.Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan 4 liseli, ihbar mektubundaki iddialar dikkate alınarak "atılı suça ilişkin somut delil ve kuvvetli şüphenin" bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası