Ege Postası
Geri

İzmir'de FETÖ operasyonu: 5 gözaltı

İzmir'de, her ikisi de kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan İzmir Üniversitesi'nin mütevelli heyeti üyelerinden ve Fatih Koleji'nin sahiplerinden olan İsmail Selim Doğanata'nın da aralarında bulunduğu 5 kişi FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı. İzmir'de FETÖ'nün finans ayağına operasyon
İzmir'de FETÖ operasyonu: 5 gözaltı
Haberler / Güncel
20 Şubat 2018 Salı 12:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, usulsüz kiralanan Polis Bakım ve Yardım Sandığı'na (POLSAN) ait tesisi kullanarak KHK ile kapatılan İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi'nin (İZDİM) faaliyetlerine sponsor oldukları iddiasıyla 5 iş adamı gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında usulsüz kiralandığı tespit edilen POLSAN'a ait tesisi kullanan ve örgütle iltisaklı olduğu gerekçesiyle KHK ile kapatılan İZDİM'in faaliyetlerine finans sağlayan 7 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin bu sabah eş zamanlı düzenlediği operasyonda aralarında KHK ile kapatılan Fatih Koleji ile İzmir Üniversitesinin sahibi İsmail Selim Doğanata'nın da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Firari iki kişinin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yurt dışına kaçtığı belirlendi.

HOŞGÖRÜ VE DİYALOG ADI ALTINDA AJANLIK

Gözaltına alınan zanlıların sembolik bir ücretle örgüte kiralanan ve İZDİM'e kullandırılan tesislere yurt içi ve yurt dışından gelen kişilerin gezi ile konaklama masraflarını karşıladıkları iddia edildi.

Zanlıların, İZDİM aracılığıyla örgütün yurt dışında irtibat kurduğu üniversite görevlisi, iş adamı ve bürokratları İzmir'e getirerek "Hoşgörü ve Diyalog" adı altında toplantı, sempozyum gibi faaliyetlerin finansmanını sağladığı belirlendi.

Yabancı konuklarını Efes-Meryem Ana evi gibi tarihi ve turistik yerlerde ağırlayan örgütün konuklarının mensubu olduğu ülkelerde daha rahat faaliyette bulunmayı amaçladığı ileri sürüldü.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürüyor. (AA-DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası