Ege Postası
Geri

İzmir'de İnsan Hakları Haftası için renkli kutlama

İzmir Barosu tarafından düzenlenen "İnsan Hakları Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu. 
İzmir'de İnsan Hakları Haftası için renkli kutlama
Haberler / İzmir
14 Aralık 2018 Cuma 16:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Barosu'nun İnsan Hakları Haftası etkinlikleri kapsamında aralarında mültecilerin de yer aldığı çocuklarla birlikte düzenlediği 'İnsan Hakları Uçurtma Şenliği'nde Çocuk Hakları Sözleşmesi dağıtıldı.

Gündoğdu Meydanı'nda, İzmir Barosu'nun İnsan Hakları Haftası etkinlikleri kapsamında, baronun yardım ettiği mülteci çocuklar ve İzmir'deki farklı okullardan gelen çocuklarla birlikte 'İnsan Hakları Uçurtma Şenliği' düzenlendi. Çocukların balonlarla eğlenip uçurtma uçurduğu şenlikte, onların dilinden hazırlanmış olan Çocuk Hakları Sözleşmesi dağıtıldı. Şenliğe, İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, insan haklarından sorumlu yönetim kurulu üyesi avukat Deman Güler, İzmir Barosu Genel Sekreteri Perihan Çağrışım Kayadelen de katıldı.

'ÖZGÜR VE İNSAN HAKLARI TANINMIŞ BİR NESİL İSTİYORUZ'

Avukat Deman Güler haftanın önemine dikkat çekerek, "Bugün İzmir Barosu olarak düzenlediğimiz İnsan Hakları Haftası'nda çocuklarla bir etkinlik yapmak istedik. Cumartesi günü başladığımız etkinliklerde mültecilerle bir etkinlik yapmıştık ama bu sefer İzmir'in çeşitli okullarından ve mülteci çocuklarından küçük kardeşlerimiz bizlerle. Onlarla beraber bir uçurtma şenliği yapmak istedik ve aynı zamanda çocukların dilinden Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni bastırdık ve onun dağıtımını yaptık. Küçük bir arkadaşımız oradan ilk dört maddeyi okudu. Biz hür, özgür, insan hakları tanınmış bir nesil istiyoruz. Bu idealimizi de ancak çocuklarla beraber yapabileceğimizi düşünüyoruz. Dolayısıyla İzmir Barosu olarak hem İzmirlilerle hem İzmirli çocuklarla bundan sonra da pek çok etkinliğimiz olacak. Buradaki kardeşlerimizle beraber çok daha mutlu, çok daha özgür bir ülkede yaşayacağımızı biliyoruz. Buna inanıyoruz. İzmir insan haklarının başkenti olacak diyoruz" dedi.

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel ise, neden çocuklarla birlikte bu etkinliği düzenlediklerinden bahsederek, "Çünkü, bütün mücadele aslında daha çok onlar için. Daha yaşanabilir bir dünya, özgür bir gelecek, özgür ve demokrat bir ülke çocuklar için istediğimiz bir şey. Bizim üzerimizdeki görev, onlara özledikleri dünyayı sağlayabilmekten ibaret" diye konuştu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası