Ege Postası
Geri

İzmir'de Öğretmenler Günü resmi törenle kutladı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü Konak Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi tören ile kutladı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi törende, “Fertler, toplumlar ve nihayetinde millet olarak insanlık aleminde ulaşabileceğimiz menzil, öğretmenlerimizin ufku ve hayallerinin büyüklüğü kadar olacaktır. Bugüne kadar medeniyet adına, insanlık adına, sanat adına, ilim ve bilim adına her ne yapılmışsa sizlerin kılavuzluğunda yapılmıştır” dedi.
İzmir'de Öğretmenler Günü resmi törenle kutladı
Haberler / İzmir
24 Kasım 2023 Cuma 11:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen resmi törende Konak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu törene, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler de katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi törende yaptığı konuşmada şunları öğretmen ve öğrencilere seslendi.

Yahşi şunları söyledi:

“Evlatlarımızı müreffeh bir geleceğe hazırlarken hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, ömrünü ve hayallerini bu ülkenin evlatlarına adayan kıymetli meslektaşlarım... Vatanımızı aydınlık bir istikbale hazırlayan, yarının büyük ve müreffeh bir Türkiye’sinin mimarları olarak her biriniz şuur ve idrak kilidinin açılmasına vesile olan ilim ve irfan anahtarısınız. Fertler, toplumlar ve nihayetinde millet olarak insanlık aleminde ulaşabileceğimiz menzil, öğretmenlerimizin ufku ve hayallerinin büyüklüğü kadar olacaktır. Öğretmenlik fedakarlık, ikna etme ve isteklendirme sanatıdır. Bilgiyi hakikatle yoğuran, sevgisini ve ilgisini muhabbetle ikram eden öğretmenlerimiz öğrencilerinin heyecanına ateşler, hayallerine kanat olur. Mazimizden gelen derinliğimizi bugünün ilim ve insani değerleriyle yoğurarak fikir ve değer üretme noktasında gayret gösteren öğretmenlerimiz, hiç şüpheniz olmasın ki emeklerimiz boşa gitmeyecektir. Bugüne kadar medeniyet adına, insanlık adına, sanat adına, ilim ve bilim adına her ne yapılmışsa sizlerin kılavuzluğunda yapılmıştır.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu mesuliyeti şu sözlerle ifade eder: ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’. Al bayrağın dalgalandığı her medeniyet ve merhamet güneşi öğretmenlerimize milletimizin inancı ve desteği tam ve katidir. Evlatlarımız aklını ve duygularını yönetebilmeyi, iyilikte yarışmayı, doğrulukla ve adaletle dik durmayı, ilmi irfanı, baş tacı etmeyi, birlik beraberlik içinde biricik olmayı sizlerden feyz alarak hayata geçireceklerdir. Bu vatan bizim. Bu şanlı tarih, bu derin sanat, bu kadim ilim bizim. Bu kıymetli hazine bizim. Bu ülke, bu bayrak bizim. Bu topraklar, bu miras, bu kültür bizim varlık sebebimiz. Samimiyetle çıktığımız bu yol uzun ve meşakkatli. Söz konusu olan ülkemiz ve çocuklarımız olduğunda hiçbir engel bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Derdimiz evlatlarımız ve bu mukaddes vatanı muasır medeniyetlerden daha ileriye götürmektir. Cumhuriyet’imizin 100. yılında en büyük ödevimiz Türkiye yüzyılını, Türkiye bin yılına taşıyacak nesil yetiştirmektir. Bu duygularla millet mekteplerinin açıldığı ve Gazi Musatfa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik ünvanının verildiği bu anlamlı günde tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyor, terör saldırılarında ve vazife sırasında kaybettiğimiz şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum”

Tören, Yahşi’nin konuşmasının ardından Şeref Defteri’nin imzalanmasıyla sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası