Ege Postası
Geri

İzmir'de geleneksel Zafer Yürüyüşü yapıldı

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıl dönümü büyük bir coşkuyla gerçekleşiyor. Günün ilk etkinliği Zafer Yürüyüşü'yle başladı. Yürüyüş Basmane Karakolu önünden cumhurşyet Meydanı'na kadar devam etti. Binlerce vatandaşın katılımıyla yapılan yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına protokol üyeleri tarafından çelenk sunumu töreni gerçekleştirildi.
İzmir'de geleneksel Zafer Yürüyüşü yapıldı
Haberler / İzmir
9 Eylül 2023 Cumartesi 09:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/ EGEPOSTASI- İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü, coşkulu kutlamalara sahne oluyor.

Kutlamalar, 350 metrelik dev Türk bayrağının binlerce İzmirli tarafından taşınmasıyla yapılan geleneksel Zafer Yürüyüşü ile başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen ve saat 09.00’da Basmane Karakolu önünden başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

Türk ordusunun 9 Eylül 1922'de İzmir’e girerken kullandığı tarihi güzergah üzerinde düzenlenen yürüyüşte Gaziler, Anafartalar ve İkiçeşmelik caddelerini takip eden İzmirliler, 350 metre uzunluğunda dev Türk bayrağı taşındı.

Marşlar söylerek ilerleyen korteje vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

Yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, CHP İzmir Milletvekilleri Deniz Yücel ve Murat Bakan, Demokrat Parti İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçe belediye başkanları, kent protokolü, gaziler, iş dünyası, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve de çok sayıda İzmirli katıldı.

Yürüyüşte duygularını aktaran Başkan Tunç Soyer, “Çok coşkuluyuz, gururluyuz. 9 Eylül, sadece İzmir ve Türkiye için değil bütün dünya için mazlum milletlerin umut bulduğu bir gün. Savaşın zaferle, zaferin barışla taçlandığı bir gün. 100 yıldır bu topraklarda barış içinde yaşıyoruz. Kahraman şehitlerimizin ruhu şad olsun” dedi.

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına protokol üyeleri tarafından çelenk sunumu töreni gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki çelenk sunma töreninde İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Kemal Yeni ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çelenklerini Atatürk anıtına sundu. 

 

 

101 yıllık destanın kutlamaları devam ediyor
 

 

 

101'inci yılında İzmir’in kurtuluşu canlandırıldı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası