Ege Postası
Geri

101 yıllık destanın kutlamaları devam ediyor

İzmir’in işgalden kurtuluşunun 101. yıldönümü kutlamaları kapsamında Konak Atatürk Meydanı’nda temsili bayrak töreni yapıldı. Törende İzmir’in kurtuluşunu canlandıran süvari birlikleri Hükümet Konağı’nın önüne geldi ve Yüzbaşı Şerafettin’i temsil eden bir asker göndere Türk bayrağı çekti.
101 yıllık destanın kutlamaları devam ediyor
Haberler / İzmir
9 Eylül 2023 Cumartesi 12:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

9 Eylül törenleri kapsamında Konak Atatürk Meydanı'nda düzenlenen bayrak törenine İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, milletvekilleri, muhtarlar, siyasi partilerin, kamu kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. 

Süvari birlikleri Konak Meydanı'nda 

Konak Atatürk Meydanı’na gelen süvari birlikleri, kentin kurtuluşunu simgeleyen tarihi sahneyi bir kez daha canlandırarak, İzmirlilerin alkışları arasında Türk Bayrağı’nı Hükümet Konağı’nın gönderine çekti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise törenin ardından Yüzbaşı Şerafettin’i temsil eden Süvari Birlikleri Komutanı’na teşekkür plaketi sundu.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği gün boyu sürecek 9 Eylül kutlamaları kapsamında İzmir Valiliği önündeki törenin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda gösteriler ve konuşmalar yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer burada İzmirlilere hitap edecek. Süvari birliklerinin saat 17.00’de Cumhuriyet Meydanı ile Gündoğdu Meydanı arasındaki yürüyüşünden sonra İzmir semaları saat 18.10'dan itibaren önce Solo Türk ardından da Türk Yıldızları'nın gösterilerine sahne olacak. Kutlamalar saat 20:00’de başlayacak fener alayı sonrası saat 21:00’de Kültürpark içerisinde gerçekleştirilecek olan Tan Taşçı konseri ile sona erecek.

 

İzmir'de geleneksel Zafer Yürüyüşü yapıldı
 

 

 

Soyer'den 9 Eylül mesajı: Savaşın son barışın ilk günü!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası