Ege Postası
Geri

İzmir'de izleyenleri duygulandıran 6 bin kişilik zeybek gösterisi

Bayraklı Belediyesi geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda tarihi bir projeye daha imza attı. 6 bin gönüllü cumhuriyet sevdalısı Anadolu esintileri canlandırmasıyla başlayan etkinlikte zeybek oynayıp, dalgalanan Türk bayrağı ve Atatürk’ün at üzerindeki üniformalı muhteşem görüntüsünü oluşturdu. Binlerce kişinin katıldığı etkinlikte coşkulu kalabalığa seslenen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Biz yaşadıkça, bu Anadolu topraklarında son Atatürkçü toprağa düşünceye kadar; Atatürkçü, cumhuriyetçi, laik ve bayrağını seven yurtseverlerin mücadelesi sürecektir” diye konuştu. İzleyenleri duygulandıran müthiş görüntüler...
İzmir'de izleyenleri duygulandıran 6 bin kişilik zeybek gösterisi
Haberler / Yerel Yönetimler
29 Ekim 2018 Pazartesi 00:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Etkinliğe katılan binlerce İzmirli gözyaşlarına hakim olamazken, gösteri dakikalarca ayakta alkışlandı.

CHP'li Bayraklı Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95'inci yıldönümü kutlamaları dolayısıyla düzenlenen etkinliğe Bayraklı Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karabağ, meclis üyeleri, Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı ve dernek üyeleri ile binlerce vatandaş katıldı.

DHA'nın haberine göre, etkinlikte tamamı gönüllülerden oluşan 6 bin kişi Smyrna Meydanı'nda aynı anda zeybek oynadı.

Anadolu esintileri canlandırması ile zeybek halk oyunları gösterilerinin yanı sıra Atatürk figürünün de oluşturulduğu geceye binlerce İzmirli katıldı. Hüzün ve özlem ile Cumhuriyet ve Atatürk'ün anıldığı gecede duygu dolu anlar yaşanırken, etkinlik binlerce İzmirli tarafından dakikalarca alkışlandı.

Meydanda yerini alan vatandaşlar sahnelenen gösterileri izlerken, bir yandan da fotoğraf ve videoya çekti. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinlikte, alana kurulan dev perdeden Atatürk ve Cumhuriyet konulu 3D mapping gösterisi de yapıldı. Görüntü, ışık ve sesle yapılan gösterilere lazer uygulamaları da eşlik etti.

Drone kameralar ile çekim yapılan organizasyonda kalabalığın coşkulu görüntüsü alanda bulunan ekranlara yansıtıldı.

KARABAĞ: EMSALİ YOK

Bu gösterinin emsalinin olmadığını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, şunları kaydetti:

"Emeklerinize yüreklerinize sağlık. Mükemmel bir resim çıktı ortaya. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu gösteri dünyada emsalsiz bir gösteridir. Gönüllülerle, cumhuriyet sevdalılarıyla ancak bu kadar güzel olur. Cumhuriyetin kuruluşun 95’nci yılındayız. Cumhuriyet kurulduğundan ve sevgili Atatürk’ü kaybettiğimiz yıllardan itibaren bu ülkeyi kurtuluş savaşı öncesi işgal edenler, Atatürk’ümüzden sonra değişik metotlarla yıkmak istediler. 12 Eylül 1980 öncesi sağ ve sol çatışması çıkararak denediler. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra etnik zeminde Kürt ve Türk ayrımıyla bölmek istediler ve son günlerin modası da İslamı siyasallaştırarak, Türkiye’de totaliter bir din devleti kurup, Orta Doğu’da olduğu gibi kolayca parçalamak istiyorlar. Burası Orta Doğu değil. Buradan emperyalist Amerikan uşaklarına sesleniyorum. Burası Arap Cumhuriyetleri değil. Burada kurtuluş savaşı verildi. Size karşı verildi. Dünyada emperyalizme karşı kurtuluş savaşı veren ilk ve tek ülkenin evlatlarıyız. Bugün bunun bayramını kutluyoruz. Çelenk sunumlarında çelenkleri sınırlayanlara buradan sesleniyorum: Bir gün Atatürk’e yaptıklarınıza pişman olacaksınız, pişman. Her darbe sonrası herkes Atatürkçü oluyor ve ondan sonra yine kafalarındaki siyasal İslamı yaşatmaya çalışıyorlar. Eğer sevgili Atatürk ve arkadaşları bu ülkeyi kurtarmasaydı ne cami görebilirdik, ne ezan duyabilirdik ne de ibadet yapabilen Müslüman topluluk görebilirdik Anadolu’da. Sevgili Atatürk sayesinde ezanlar okunuyor, camiler susmuyor ve bayrak inmiyor bunu böyle bilsinler. Ve biz yaşadıkça, bu Anadolu topraklarında son Atatürkçü toprağa düşünceye kadar; Atatürkçü, cumhuriyetçi, laik ve bayrağını seven yurtseverlerin mücadelesi sürecektir. Biz bir ölür bin doğarız, biz bir ölür bin doğarız, biz bir ölür bin doğarız.” 

Etkinlik, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın konuşmasının ardından yapılan havai fişek gösterisi ile sona erdi.

GÖSTERİ İÇİN GELDİLER

İsviçre Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı ve üyeleri de program için İzmir'e geldiklerini dile getirdi. Ekip adına konuşan ADD Başkanı Bilgi Menekşe, "Cumhuriyet Bayramı'nı İzmir'de kutlamak istedik. Bizler, yıllardır yurt dışındayız ve şimdi burada olmaktan çok mutluyuz, duygu doluyuz. Bizim bu topraklara borcumuz var. Bayraklı Belediyesi'ne gösteri için teşekkür ediyoruz. Umuyorum ADD üyeleri olarak katılımımızı geleneksel hale getireceğiz ve her yıl coşkuyla kutlayacağız" diye konuştu.

Kanada'dan gösteri için gelerek zeybek dansına katılan Hatice Hülya Kurt Bulkazlı ise, Atatürk hayranı olduğunu ve torununun adını bu yüzden Ata koyduğunu dile getirdi. Kanada Başbakanı Trudeau'nun da bir Atatürk hayranı olduğunu belirten Bulkazlı gösteride çektiği fotoğrafları Trudeau'ya ileteceğini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası