Ege Postası
Geri

İzmir'de kadınlardan Mahsa Amini protestosu; Saçlarını kestiler

İzmir'de kadınlar, İran’da Mahsa Amini’nin başörtüsünü tam kapatmadığı gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra şüpheli biçimde hayatını kaybetmesini, saçlarını keserek protesto etti.
İzmir'de kadınlardan Mahsa Amini protestosu; Saçlarını kestiler
Haberler / Güncel
22 Eylül 2022 Perşembe 12:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İran’da başörtüsünü tam kapatmadığı gerekçesiyle gözaltına alınan Mahsa Amini’nin şüpheli biçimde yaşamını yitirmesine karşı tüm dünyada protestolar devam ediyor.

İzmir'de de dün Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi'nin önünde toplanan onlarca kadın eylem yaparken, 3 kadın saçlarını kesti.

Kadınlar mum yakıp, beyaz tülbent koyarak, "Kadın, yaşam, özgürlük" sloganları attılar.

Açıklamada, “22 yaşındaki kadın Mahsa Amini molla rejimi tarafından yönetilen İran'da ahlak polisi tarafından başörtüsünü düzgün takmadığı gerekçesiyle başkent Tahran'da işkenceyle tutuklandı ve daha sonra başına aldığı darp nedeniyle beyin kanaması geçirmesi sonucu yaşamını yitirdiği kesinleşti. İran'daki mücadele mücadelemizdir. Katili molla rejimidir. Tüm saldırılara rağmen burada olmaya, isyanı büyütmeye devam ettik, edeceğiz. Katledilen her bir kadının hesabını sormak için buradayız. Tüm dünyada erkek egemen sistemin kadın düşmanı politikalara ve kadın üzerinden kadına tahakküm kuran faşizme karşı enternasyonel kadın özgürlük mücadelemizi yükseltiyoruz. Mahsa Amini şahsında katledilen kadınlar isyanımızdır. İran'da ve dünyada kadınların bedeninden, kıyafetinden, özgürlüğünden elinizi çekin.” denildi.

Açıklama sonrası kadınlar özgürlük şarkıları söyledi, grup olaysız dağıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası