Ege Postası
Geri

İzmir'de kar alarmı: Mahsur kalan 15 araç kurtarıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı nedeniyle kentin yüksek bölgelerinde kapanan yollara kar küreme ve tuz serim araçları, greyderler ve iş makineleri ile müdahale ederken, buzlanma ihtimali olan bölgelerde de tuzlama çalışması yapıyor. Bozdağ'da aniden bastırdı: 15 araç mahsur kaldı!
İzmir'de kar alarmı: Mahsur kalan 15 araç kurtarıldı
Haberler / İzmir
18 Ocak 2016 Pazartesi 12:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin yüksek bölgelerinde yaşayan vatandaşların kar yağışından olumsuz etkilenmemesi amacıyla alarma geçti. Gece saatlerinde şiddetini artıran yağış nedeniyle kısa süreliğine kapanan Bozdağ-Gölcük-Ödemiş’teki yollar ile Bozdağ Kayak Merkezi yolu Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından açıldı. Yolda mahsur kalan 15 araç kurtarıldı.

"ULAŞIMA KAR ENGELİ: İZMİR-MANİSA YOLU TRAFİĞE KAPANDI" HABER İÇİN TIKLAYINIZ!!!




"BORNOVA'DA EKİPLERDEN YOĞUN MESAİ: KARLI YOLAR ULAŞIMA AÇILDI" HABER İÇİN TIKLAYINIZ!!!

4 kar küreme ve tuz serim aracı, 14 adet greyder ve 8 adet iş makinesi takviyesiyle çalışan Büyükşehir ekipleri, öğle saatleri itibariyle Kınık’ın Kocaömer, Elmadere, Arpadere, Kocaoba, Çanköy ve Karadere, Kiraz’ın Altınoluk, Çavdarlı, İğdeli, Tire’nin Çeriközü, Dibekçiler ve Toparlar, Bayındır’ın Çenikler, Karaburun’un Yaylaköy, Kemalpaşa’nın Ulucak ve Beşpınar  ile Karabağlar’ın Kavacık  köylerinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Buzlanma ihtimali olan Bergama’nın Kırcılar, Topallar, Oruçlar, Yukarıada ve İkizler, Buca TOKİ Konutları, Menemen Çukurköy ve Karaorman köylerinde ise tuzlama çalışmaları yapılıyor.




BOZDAĞ'DA 15 ARAÇ KURTARILDI
İzmir'in Ödemiş İlçesi kırsal mahallesi Bozdoğan'da, dün aniden bastıran kar yağışı nedeniyle 15 otomobil mahsur kaldı. Hafta sonu tatili için Bozdağ'a geldikleri belirlenen araçlardakiler belediye ekiplerinin dozerlerle yolu açıp, tuzlama yapmasının ardından 2 saat sonra tekrar yollarına devam edebildi. 

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, dün sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Öğleden sonra kar etkisini arttırdı. Kar kalındığı yüksek kesimlerde 10 santime kadar ulaştı. Şehir merkezinde ise, kar tutmadı. Ege'nin Uludağ'ı olarak bilinen Bozdağ, kar yağışıyla birlikte başta İzmir'in diğer ilçeleri ile Manisa'nın Turgutlu, Alaşehir ve Salihli ilçelerinden haftasonu tatilini fırsat bilip gelenlerin akınına uğradı. Keyifli bir günün ardından saat 18.00'den itibaren dönüşe geçenler, karlı yol nedeniyle zor durumda kaldı. Yolun bazı kesimlerinde buzlanmanın da olması sürücülere zor anlar yaşattı. Zincir takmadıkları belirlenen 15 araç yolda mahsur kaldı. Cep telefonlarıyla arayan araç sürücülerinin yardımına İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları 21'inci Şube Şefliği ekipleri yetişti. Ekipler dozerle yoldaki karı kazıyıp, tuzlama yaparak 2 saatlik bir çalışmayla yolu trafiğe açtı. Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri de yolda önlem alıp, araç sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yolun açılmasından sonra Bozdağ dışında Gölcük Mahallesi'nde çalışmalara devam edilip, yolun tekrar kapanmaması için gerekli önlemler alındı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası