Ege Postası
Geri

İzmir'de 'kaybolan asker' PKK saflarında öldü

Dargeçit'teki çatışmada ölen PKK'lı, aranan 'kayıp asker' çıktı... İzmir'de askerlik yaparken 11 Haziran 2015 günü kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamadığı için hakkında sosyal medyada kampanyalar düzenlenip, mecliste soru önergesi verilen Diyarbakırlı Piyade Er Osman Karadeniz'in PKK'ya katıldığı ve 2 gün önce Mardin'in Dargeçit kırsalında çıkan çatışmada hayatını kaybettiği ortaya çıktı.
İzmir'de 'kaybolan asker' PKK saflarında öldü
Haberler / 3. Sayfa
28 Aralık 2015 Pazartesi 15:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Merkez Komutanlığı emrinde görevli iken, 11 Haziran'da birliğinden ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan, ailesi tarafından basın açıklamaları yapılan, mecliste soru önergeleri verilen ve sosyal medyada akıbeti konusunda kampanyalar düzenlenen Diyarbakırlı asker Osman Karadeniz'in PKK'ya katıldığı ortaya çıktı.

PKK tarafından dün yapılan açıklamada, Mardin'in Dargeçit ilçesinde 26 Aralık'ta çıkan çatışmada öldürülen 3 örgüt mensubunun kimlikleri açıklanırken, bunlardan birinin 11 Haziran'dan beri kayıp olan Osman Karadeniz olduğu açıklandı. 'Kurtay Amed' kod adını alan Osman Karadeniz'in Diyarbakır'ın Eğil ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu ve bugün Diyarbakır'da toprağa verileceği belirtildi.

GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPMIŞTI
Osman Karadeniz'in kaybolması ile ilgili sosyal medyada kampanyalar düzenlenmesi ve HDP'nin Milli Savunma Bakanı'nın yanıtlaması istemi ile soru önergesi vermesi üzerine Genelkurmay Başkanlığı da bir açıklama yapmıştı. Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında şöyle denilmişti:

“Piyade Er Osman Karadeniz, birlikten ayrılmadan önce arkadaşlarıyla yaptığı konuşmada, nizamiyeden çıktıktan sonra birkaç gün İzmir'de gezeceğini, daha sonra Diyarbakır'a ailesinin yanına gideceğini, ailesiyle görüştükten sonra da yeni birliğine katılacağını beyan etmiştir. 15 Haziran'da Piyade Er Osman Karadeniz'in 11'inci Motorize Piyade Tugay Komutanlığına katılış yapmadığının bildirilmesi üzerine İzmir Merkez Komutanlığı tarafından konuyla ilgili araştırma yapılması talimatı verilmiş, bunun üzerine İzmir şehirlerarası otobüs terminalinde yapılan araştırma sonucunda Piyade Er Osman Karadeniz'in herhangi bir yere gittiğine dair seyahat kaydına rastlanılmamıştır. İzmir Merkez Komutanlığınca 15 Haziran'da Piyade Er Osman Karadeniz'in yakınlarıyla yapılan telefon görüşmesinde yakınlarının da kendisinden haber alamadıklarını ve endişe duydukları öğrenilmiştir. 16 Haziran'da İzmir Merkez Komutanlığına gelen Piyade Er Osman Karadeniz'in kardeşinden, kardeşinin bölücü terör örgütü ile bağlantısının olduğu bilgisi alınmıştır.” (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası