Ege Postası
Geri

İzmir'de 'nöbet' tam gaz!

İZMİR'de 15 Temmuz darbe girişimini engellemek için sokağa çıkanlar Konak Meydanı'nda 'Demokrasi nöbetini' sürdürdü. Delican'dan CHP'ye davet var
İzmir'de 'nöbet' tam gaz!
Haberler / İzmir
9 Ağustos 2016 Salı 09:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ardından Konak Meydanı'nda 'Demokrasi Nöbeti'ne' devam etti. Alana gelen her yaştan binlerce kişi, engelli, çocuk ve yaşlılar ellerindeki Türk bayraklarıyla Tarihi Konak Meydanı'nı kırmızı beyaza boyadı. Alana gelen darbe karşıtlarından birisinin taşıdığı pankartta 'Heybetini gizli tut yiğidim duruşun çakalları korkutuyor' yazısı dikkat çekti. AK İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit ve İzmir Valisi Erol Ayyıldız valilik balkonuna çıkarak 'Demokrasi nöbeti' tutanlara el salladı.(DHA)

DELİCAN'DAN ÇAĞRI

Darbe girişimine karşı demokrasi nöbetlerine devam eden İzmirliler, bir an olsun yalnız bırakmayan AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, 10 Ağustos günü noktalanacak olan demokrasi mitingine, diğer siyasi partileri yine davet edeceklerini ve onları da görmek istediklerini belirtti. 
İzmirlilere günlerdir parti ayrımı gözetmeksizin Konak Meydanı'nı doldurdukları için teşekkür eden Başkan Delican, demokrasi nöbetinin 10 Ağustos günü coşkuyla taçlanacağını ifade etti. İstanbul Yenikapı’daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde birlik ve beraberlik açısından tüm dünyaya örnek bir duruş sergilendiğine dikkat çeken Delican, aynı beraberliğin İzmir’de de sağlandığını ifade etti.

"GELİRSE YİNE BEKLERİZ"
Cumhuriyet Halk Partisi tarafından geçtiğimiz günlerde Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen Demokrasi ve Cumhuriyet Mitingi’ne katıldıklarını hatırlatan Delican, “Konu demokrasi ve vatan olduğunda biz koşa koşa gideriz ki gittik. Çünkü bu sandık milli iradenin tezahür ettiği bir sandık ve bu sandığı kimse zorbalıkla ortadan kaldıramaz. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ Biz de milletin egemenliği dışında hiçbir irade kabul etmiyoruz. Bu meydanlardaki mücadele son mitingimizle taçlanacak. Bizim de mitingimiz Ankara’daki organizasyona göre şekillenecek. Biz gene diğer siyasi parti temsilcilerini davet ederiz. Burada zaten birçok siyasi tabandan insanlar var, yöneticileri de gelirlerse yine bekleriz” diye konuştu.(İHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası