Ege Postası
Geri

İzmir'de öğretmenler Yalova Valisi için faks geçti

Eğitim-iş İzmir 2 Nolu Şube üyeleri Bornova PTT'den Yalova Valisi'nin görevden alınması için hazırladıkları dilekçeleri İçişleri Bakanlığı'na faksla gönderdi.
İzmir'de öğretmenler Yalova Valisi için faks geçti
Haberler / İzmir
6 Nisan 2015 Pazartesi 16:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yalova Termal Fen Lisesi matematik öğretmeni Halil Serkan Öz'ün kalp krizi sonucu ölümünün, öğretmeni daha önce azarladığı belirtilen Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'na yönelik tepkiler sürüyor. Eğitim İş Sendikesi üyeleri de Bornova'da biraraya gelip Yalova Valisi'nin görevden alınması isteğiyle İçişleri Bakanlığı'na faks geçti. Şube Başkanı Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci, üç sendikanın ortak kararıyla bugün ilk derslere girilmediklerini, eyleme katılımın yüksek olduğunu belirtti. Değirmenci, “Buradan eyleme katılan öğretmenlerin isimlerini isteyen Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü uyarıyorum. Soruşturulacak onca konuyu sümen altı yaparken öğretmenin bir saat derse girmemesi için bu acelenizin sebebi n? Kendi işinize bakın. Yalova Valisinden farkınız olduğunu gösterin" dedi. 

Halil Serkan Öz'ün ölümünden, sınıfta öğrencilerinin önünde onun onuruyla oynayan Yalova Valisi ve öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran AKP iktidarının sorumlu olduğunu, bir öğretmenin onuruyla oynamanın, kimsenin haddi olmadığını söyleyen Değirmenci, “Buradan Kaymakamlara, Valilere, Müsteşarlara, Bakanlara, Başbakana ve Cumhurbaşkanına sesleniyor ve Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünü hatırlatıyoruz. 'Unutmayınız ki Cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden sonra gelir'" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası