Ege Postası
Geri

İzmir'de örgütlendikleri gerekçesiyle işten çıkarılan işçiler eylem yaptı

İzmir’in Dikili-Bergama yolundaki Agrobay Seracılık’tan sendikalaştıkları gerekçesiyle işten atıldıklarını ileri süren işçiler, şirket önünde eylem yaptı. Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, 2 Ağustos Salı günü başlayan işten çıkarmalar uyduruk gerekçelerle sürdürülmektedir. 10 yılı aşkın sürelerdir bu seralarda her türlü ağır işleri yapan işçiler, yıllardır hiçbir 'performans ve verimlilik sorunu' yaşamazken, sendikalaştıktan 2 gün sonra bu nasıl değişir? Şirket alenen anayasal suç işlemektedir” dedi.
İzmir'de örgütlendikleri gerekçesiyle işten çıkarılan işçiler eylem yaptı
Haberler / İzmir
27 Ağustos 2023 Pazar 18:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Dikili-Bergama yolu üzerinde bulunan Bayburt Grup bünyesindeki Agrobay Seracılık’tan Tarım-Sen’de örgütlendikleri gerekçesiyle işten atıldıklarını ileri süren işçiler, firma önünde eylem yaptı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı eylemde, işçiler ve Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, açıklama yaptı. Karagöz, şunları söyledi:

"UYDURUK GEREKÇELERLE İŞTEN ÇIKARMALAR SÜRDÜRÜLMEKTEDİR"

"22 Ağustos Salı günü başlayan işten çıkarmalar uyduruk gerekçelerle sürdürülmektedir. 10 yılı aşkın sürelerdir bu seralarda her türlü ağır işleri yapan işçiler, yıllardır hiçbir 'performans ve verimlilik sorunu' yaşamazken, sendikalaştıktan 2 gün sonra bu nasıl değişir? Şirket alenen anayasal suç işlemektedir. İşten atılan pek çok arkadaşımız, sendikal faaliyet yürütmek ve sendikaya üye olmaktan dolayı işten çıkartılmıştır

Biz anayasal ve yasal haklarımızı kullanıyoruz. İşçi arkadaşlarımızı işveren haksız yere sendikalı oldukları ve arkadaşlarının işten atılmasını protesto ettikleri için işten çıkardı. İşçilere insan muamelesi yapılmıyordu. Onlara angarya işler yaptırıldığı gibi hakaret ediliyordu. Bu nedenle direndiler. İnsan Hakları Müdürü Funda Hanım işçilere hakaret ediyor, erkeklerin yapması gereken ağır işçileri kadın işçilere yaptırıyordu. İtiraz edenlere 'kapı orada. İster çalışırsınız istemezseniz gidersiniz' diyordu. İşçi arkadaşlarımız hiç bir hakkı verilmeden, tazminatları ödenmeden işten çıkarıldı. Biz sendika olarak sonuna kadar işçi arkadaşlarımızın yasal haklarını savunacağız. Bakırçay havzasında insan onuruna yakışır çalışma düzenini getirene kadar, sendikal örgütlenme özgürlük hakkı yanına kadar mücadelemiz devam edecek.”

İşten atılan işçiler adına Birden Çetinkaya, Şirin Yıldırım, Naime Tekkahraman, Behice Karabulut, Dudu Güven, Ramazan Karabulut, Fatma Kaya, Ayten Yavuz ve Tülay Güven açıklama yaptı.

İş yerinde kötü koşullarda çalıştıklarını belirten işçi kadınlar, yemeklerin kötü olduğunu, kimyasal gübrelerin hiç bir tedbir alınmadan, maske, eldiven kullanılmadan kadın işçilere yaptırıldığını, ağır kasaların kadınlara taşıtıldığını, hastalık nedeniyle izin kullanılması durumunda bir gün fazla çalıştırıldıklarını, hakaret edildiğini, haksız gerekçelerden dolayı tazminatları ödenmeden işten çıkarıldıklarını ifade etti. (ANKA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası