Ege Postası
Geri

İzmir'de sağlık şehitlerine karanfilli anma

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), 14 Mart Tıp Haftası nedeniyle anma töreni düzenledi.
İzmir'de sağlık şehitlerine karanfilli anma
Haberler / İzmir
17 Mart 2015 Salı 17:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törende konuşan SES İzmir Şube Başkanı Rukiye Çakır, bugüne kadar görevlerini yaparken yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının anmak için biraraya geldiklerini söyledi. Görevi sırasında öldürülen ve hala faili bulunamayan cinayetler olduğunu kaydeden Çakır, "İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olamayacağı evrensel hukuk ilkesi çiğnenerek verilen kararlar, yıllar önce Sivas Madımak Oteli'ni saran alevlerin yürekleri tekrar tutuşturmasına neden olmuştur" dedi.

Madımak Oteli yanı sıra Sivas'ta öldürülen Dr. Behçet Aysan'ı da anan Çakır, "Necati Aydın, Ayşenur Şimşek, Emin Arslan, Melike Erdem gibi ölümlere neden olan şiddet olayları her geçen gün artıyor. Kadın cinayetleri, işçi katliamları, Berkin Elvan gibi çocuk cinayetleriyle devam eden bu şiddet son bulmalı. Bizler de tüm bu katliamları kınıyor ve cinayetlerin son bulmasını istiyoruz" diye konuştu. Konuşmanın ardından Başkan Çakır ve SES üyeleri ölen meslektaşları anısına denize karanfil attı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası