Ege Postası
Geri

İzmir'de şehir dönüşümü isyanı

İzmir’in Karabağlar ilçesine bağlı Uzundere ve Yurtoğlu mahalleleri sakinleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen yerinde şehir dönüşümü çalışmalarına isyan etti. Belediye tarafından kandırılmaya çalışıldıklarını...
İzmir'de şehir dönüşümü isyanı
Haberler / Güncel
10 Ağustos 2013 Cumartesi 16:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in Karabağlar ilçesine bağlı Uzundere ve Yurtoğlu mahalleleri sakinleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen yerinde şehir dönüşümü çalışmalarına isyan etti. Belediye tarafından kandırılmaya çalışıldıklarını iddia eden vatandaşlar, “Yapılan sözleşmelerin fotokopisi dahi bize verilmiyor. Altı katlı bina karşılığı iki daire veriliyor, kardeşler arasında kavgalar yaşanmaya başladı. Şerefiye paylarının ne olacağı açıklanmıyor.” dedi.

Vatandaşlar, Uzundere'de toplanarak Büyükşehir Belediyesi’nin şehir dönüşümü çalışmalarını protesto etti. Ali Olcaytürk, bunun rant dönüşümüne dönüştüğünü iddia ederek, “Bizim dört katlı binamız var, iki tane daire veriyorlar. Ayrıca 60 bin lira da borçlu çıkarıyorlar. O borç, faiziyle birlikte 120 bin lira olacak. Bir katın maliyeti 45 bin lira. Zaten benden aldığı parayla benim evi yapacak. Üstelik bize, ‘Eğer ev yetişirse size vereceğiz, yetişmezse vermeyeceğiz.’ diyorlar. Benim evim nereye gitt? Biz belediyenin bu önerisini imzalamadık. Büyükşehir Belediyesi bizi mağdur etti.” şeklinde konuştu.

BEŞ KATLI EVE İKİ DAİRE

Vatandaşlardan Mehmet Çam ise beş katlı evine karşılık iki daire verildiğini söyleyerek, “İki katı alıp üç katı nereye göndereceği? Başkan Aziz Kocaoğlu, bize kentsel dönüşümü yerinde yapacağını söyledi. Bunu yaparken bizi mağdur etmemeli. Şu anda iki daire veriyor, diğer üç dairede yaşayan insanlara, 'Nereye giderseniz gidin.' deniyor. Yetkililer bize, ‘Kardeşlerinizle aranızda çözün.’ diyor. Biz bunu istemiyoruz. Benim beş katlı evim varsa bana beş kat vermeli.” dedi.

'KARDEŞLERİ BİRBİRİNE DÜŞÜRÜYORLAR'

Uzundere ve Yurtoğlu mahalleleri sakinleri olarak kandırılmaya çalışıldıklarını iddia eden Eray Uslu da, “Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Gerekirse her gün burada toplanıp direnecek ve tüm yasal yollara başvuracağız. Şu anda tüm ailelerdeki kardeşler birbirine girmiş durumda. 150 metrekare üzerine altı tane daire yapan insanlara iki daire verip tüm kardeşleri birbirine düşürdüler. Hiçbir şekilde kendi yerimizi vermeyeceğiz.” diye konuştu. Mehmet Aydın ise yerinde şehir dönüşümü konusunda kendilerine şeffaf davranılmasını istediklerini dile getirdi. Şerefiye payları hakkında bilgilendirilmelerini isteyen Aydın, “Gizli kapaklı görüşmeler, ideolojik yaklaşımlar olmasın. Herkes ne alacağını bilsin. İnsanlara banka kredisi kullanılacağı söylenmeden imza attırılıyor. 50 bin lira borçlanan bir vatandaş, bunu 100 bin lira olarak geri ödeyecek ama bu, imza attırılırken söylenmiyor.” dedi. Belediyenin bu sıkıntıları çözmemesi halinde kanuni yollara başvuracaklarını, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacaklarını sözlerine ekledi. Vatandaşlardan Selami Civelek ve Hasan Başaran da benzer sıkıntılar yaşadıklarını, Başkan Kocaoğlu’nun kendilerini dinlemesini istediklerini ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası