Ege Postası
Geri

İzmir'de son koronavirüs vaka sayıları!

İzmir'de yapılan testlere göre koronavirüs kapan kişi sayısı 4230. Vefat sayısı 100'e yakın. 424 hasta ise iyileşti. Yoğun bakımda yatan hasta sayısı 700'e yakın. Yoğun bakım tedavisine ihtiyaç duyulan vaka sayısında umut veren bir durağanlık ve düşme eğilimi söz konusu.
İzmir'de son koronavirüs vaka sayıları!
Haberler / Güncel
18 Nisan 2020 Cumartesi 15:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dün itibariyle Türkiye genelinde onaylanmış koronavirüs vakası 78 bin 546 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, iyileşen hasta sayısının 8 bin 631 olduğunu belirtirken, 1.769 can kaybı yaşandığını söyledi.

10 GÜN İÇİNDE PİK YAPACAK

Önümüzdeki günler, bir dalgalanma olmazsa, hastalıkla ilgili rakamların bir hafta 10 gün içinde bir pik noktasına erişebileceğini belirten Bakan Koca, "Ortalama dünya örnekleri ve Çin, Güney Kore ülkelerinden edindiğimiz bilgilere göre 2 hafta sonra plato olabileceğini, devamında 2-3 hafta içinde de düşeceğini düşünüyoruz. Bütün bunlar bizi rahatlatmamalıdır. Yeni bir dalga olmaması için vatandaşımız tedbirlerinden vazgeçmemelidir, biraz daha sabır diyoruz” dedi.

Bakan Koca, vaka artış hızının gelecek haftalarda plato çizeceği sözlerinin hatırlatılması üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:

"Şu anki tablomuz hasta artış hızımızın düştüğü, ölüm artış hızımızın durağan bir döneme girdiği.Sağlık kuruluşlarımızın yatak doluluk, yoğun bakım doluluk ve entübe yani ventilatörlerimizin doluluk oranı şu dönemde stabilleşti. Bu tablo bizim için sevindirici."

İZMİR'İN DURUMU NE'

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün çabalarıyla sağlık alt yapısında şu anda hiçbir eksik görülmüyor.Yoğun bakım yatak sayısı 1241, ancak ilavelerle 1600-1700’e çıkarma kapasitesi var. Yoğunbakımların doluluk oranı yüzde 50. Yani, yoğun bakımda yatan hasta sayısı 700'e yakın.

Hastanelere korona nedeni ile yatış sayısı azalmış görünüyor. Yoğun bakım tedavisine ihtiyaçduyan vaka sayısında da umut veren bir durağanlık ve düşme eğilimi söz konusu. Şu ana kadar tamamen iyileşen hasta sayısı 424.

En sevindirici olan gelişme is günlük yapılan testlerde pozitif vaka oranı geçen hafta yüzde 13 iken bu hafta yüzde 5’e indi. 

Şu an İzmir'de toplam vaka sayısı 4 bin 230. Korona nedeniyle 100'e yakın can kaybı oldu.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü olumsuz tüm gelişmelere yönelik alternatif planları hazırlamış durumda. (Manşet Türkiye)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası