Ege Postası
Geri

İzmir'de son nöbet tutuldu

İzmir'de demokrasi nöbeti için Konak Meydanı'nda toplanan darbe karşıtı vatandaşlar alanda kurulan ekranlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'daki konuşmasını canlı dinledi. Cumhurbaşkanı'nı canlı dinlediler
İzmir'de son nöbet tutuldu
Haberler / İzmir
11 Ağustos 2016 Perşembe 08:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti, İzmir'de bugün de tarihi Konak Meydanı'nda sürdü. Alanda kurulan ekranlardan, Ankara'da konuşan Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmaları canlı yayınlandı. Darbe karşıtı vatandaşların 28 gündün tuttuğu 'Demokrasi Nöbeti' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla bugün sona erdi. Etkinliğe, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem de katıldı. 

Vatandaşların; düne, bugüne ve yarına sahip çıktığını söyleyen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Her şey göz önünde meydanda, millet burada vatandaş burada. Vatandaş; dününe, bugününe ve yarınına sahip çıkmıştır. Benim esas üzerinde duracağım şey, hakikaten 15 Temmuz’un kahramanları kadınlardır. Kadınları tebrik ediyorum, tüm milletimizi tebrik ediyorum” dedi.


KİCK BOKSCULAR DA MEYDANDAYDI
Türkiye'nin ayakta kalması için aylarca nöbet tutabileceklerini söyleyen Türkiye Kick Boks Federasyonu İzmir İl Temsilcisi İsam Akgül ise “Bu vatanımıza yapılan ihanet kalkışması karşısında bizde ilk günden beri sporcularımız, antrenörlerimiz, hakemlerimizle birlikte bütün Türkiye’de olduğu gibi bizde bu kalkışmaya karşı geceden sabaha kadar burada nöbet tutuyoruz ve gündüz işimize gidiyoruz. Tekrarlanmaması için bu nöbetin yıllarca sürmesi gerekirse biz buradayız ve günlerce burada uykusuz kalırız” dedi.

Nöbete katılan vatandaşlardan Avukat Mehmet Ertan ise "Bizim gibi düşünen insanlar sayesinde bu millet sayesinde darbe önlenmiş oldu" dedi. (DHA)

BAŞKAN GÖRMEZ, “DEMOKRASİ  ADINA GÖREVE HAZIRIZ”

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez,  15 Temmuz darbe girişimi sonrası toplumda oluşan birlik, beraberlik, dayanışma ve Çanakkale ruhundan dünyaya önemli mesajlar verildiğini belirterek  “bu kahramanlık destanını yazan şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. O hain kalkışma sonrası bizim dosta düşmana verdiğimiz mesaj açık ve nettir. Sizler bu ülkede asla ve asla operasyon yapamayacaksınız. Ülkemizi bölemeyeceksiniz, kardeşi kardeşe düşman edemeyeceksiniz. Bizi düşman etmeye kalkıştılar, pişman oldular.  Bu teşekkür plaketini Torbalı halkı adına alıyorum. İlçemle, vatandaşlarımla, İzmirle, milletimizle gurur duyuyorum.” dedi.

Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’dan teşekkür plaketlerini alan Belediye Başkanları toplu biçimde meydanda  demokrasi nöbetin bekleyen vatandaşları selamladılar. On binlerce İzmirli gece geç saatlere kadar  meydandan ayrılmadı. Torbalı Belediyesi gece geç saatlere kadar meydanda bulunan vatandaşlara kumanya dağıttı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası