Ege Postası
Geri

İzmir'de spor gündemi

Yeşil sahadaki İzmir temsilcilerinden Göztepe'de teknik direktör Kemal Kılıç kötü gidişe son vermek için sert önlemler alacağını söyledi. Karşıyaka Başkanı Cihan Büyükoral, kongrenin sezon bitmeden yapılması gerektiğini açıkladı. Bucaspor'un deplasmanda Şanlıurfaspor'u 2-1 yendiği karşılaşmada Mehmet Batdal ve Umut’un cezalı duruma düşmesi, kaptan Zafer ve Yasin’in de sakatlanması, sıkıntı yarattı. Spor Toto 2'inci Lig Beyaz Grup'ta ikinci yarıya iyi başlayan Altay’da ise arka arkaya gelen adale sakatlıkları moralleri bozarken, bu sorunun hem Alsancak Stadı’nın hem de Gaziemir Vali Kutlu Aktaş Tesisleri’ndeki antrenman sahalarının ağır zemininden kaynaklandığı bildirildi
İzmir'de spor gündemi
Haberler / Spor
26 Şubat 2013 Salı 13:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Başkan Altınbaş’tan gelen, "İstifayı düşünmen hata. Ekibinle beraber bizi bu durumdan çıkaracağınıza inancım sonsuz" mesajıyla güven depolayan Kemal Kılıç, "Bir kez daha ayağa kalkmak için gerekeni yapacağız. Artık kimse ismine, kariyerine göre forma bulamayacak. Gerekirse Tum’u bile keser, yerine alt yapıdan oyuncu koyarım" dedi. Takımıyla bir toplantı yapacağını açıklayan Kemal Kılıç, şöyle devam etti:
"Bunları herkesin yüzüne tekrar söyleyeceğim. Sert uyarılarımız olacak. İçinde bulunduğumuz durumun önemini kavrayamayan, mücadele etmeyen kadro dışı kalacak. Sezonun kalan bölümü Kurtuluş Savaşı olacak. Henüz hiçbir şey bitmedi. Söylerken bile kendime kızıyorum ama düşme korkusunu üzerimizden atacağız. Göztepe camiası bu konudaki kararlılığımıza inansın ve bize destek versin."
Romanya’nın Cluj takımından alınan Paulinho, pazartesii günü oynanacak Kayseri Erciyesspor maçında forma giymeye hazırlanıyor. Sarı kırmızılılarda, ikinci yarının ilk iki haftası geçtikten sonra lisans çıkarılması için başvurulan ve Romanya Ligi’nden kalan dört maçlık cezası ortaya çıkan Portekizli futbolcunun, zorlu randevuda yarım devre de olsa şans bulacağı bildirildi. Sakatlığı geçen Fatih’in de kritik mücadeleye yetişeceği, Ramazan Sal’ın durumunun belirsiz olduğu açıklandı.

BUCASPOR'DA FORVET SANCISI

Önceden sakat olan Erkan’ın yokluğunda gol bölgesindeki tek alternatif olarak ara transferde Portekiz ekibi Braga’nın rezerv takımından gelen Emre Şahin kaldı.

Devre arası genç santrfor Melih’i Bergama Belediyespor’a kiralayan, Fransız forvet Dahmane’ı ise kadro dışı bırakan Bucaspor, gözünü sağlık ekibine çevirdi. Sağlık Kurulu Başkanı Doç. Dr. Emin Bal, Erkan, Yasin, Zafer’in yanısıra stoper Emre Balak’ın tedavisinin sürdüğünü, durumlarının ertesi gün belli olacağını açıkladı.
Teknik direktör Sait Karafırtınalar, bir süredir yedek oturttuğu Mehmet İncebacak, Civar ve Berkay gibi isimleri Ankaragücü karşılaşmasına hazırlamaya başladı.

KARŞIYAKA BAŞKANINDAN KONGRE ÇIKIŞI

Yeşil kırmızılıların tüzüğüne göre 2 yılda bir mayıs sonunda düzenlenen genel kurulu, mayıs başına çekmek istediklerini belirten Başkan Büyükoral, "Seçimler hep lig bittikten sonra yapılıyor. Transfer döneminin başına denk geliyor. Bu yüzden göreve gelen yönetimler, ilk günden ağır mali yükle yüzleşiyor. Tüzük değişikliğine gerek kalmadan kongreyi öne almak istiyoruz" dedi.

Başkan Büyükoral, göreve devam edip etmeme konusunda karar vermediğini söyledi. Devre arasında istifasını açıklayıp, kongre kararı alan, ardından yönetim kurulundaki diğer üyelerin baskısıyla seçimi iptal eden Büyükoral’ın bu çıkışı şaşkınlık yarattı. Bu hamlenin ardında, Eurochallenge Cup’ta lider olarak çeyrek finale çıkarak Final Four şansını artıran basketbol takımının, 26-28 Nisan’daki organizasyonda tarihi başarı kazanma olasılığı olduğu ileri sürüldü.
Devre arası ödeme yapamadığı için 16 futbolcusunu kaybeden Karşıyaka'da takımda kalmayı seçen Necati, Erdi Öner, Erdi Kasapoğlu, Caner Ağca, Adnan, Onur Türk, Ersin, Sercan ve Mustafa, alacaklarını istedi. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı öncesinde bu talebi ileten oyuncularıyla görüşen 2'inci Başkan Ali Erten’in, ödemelerle ilgili net zaman veremeyeceklerini, kaynak yarattıkça para dağıtılacağını açıkladığı öğrenildi.
Karşıyaka, devre arası aldığı 11 yeni transfere, peşinatları nisan ayında ödeme şartını kabul ettirerek imza attırmıştı.

ALTAY AĞIR ZEMİN MAĞDURU

Altay'ın yeni transferlerden Korhan ikinci yarının ilk haftasındaki Ofspor karşılaşmasında, Emrah Kaya geçtiğimiz hafta Kırklareli’nde, son olarak Serkan Akın da 1-1 biten Bayrampaşa karşılaşmasında adale sakatlıkları geçirdi.
Teknik direktör Turgut Uçar, Antalya kampından döndüklerinden beri hep ağır zeminde antrenman ve maç yapmak zorunda kaldıklarını belirterek şunları söyledi:
"Alsancak Stadı’nın durumunu bilmeyen yok. Yürümenin zor olduğu sahada futbolcular yüzde yüz performans koymaya çalışıyor. Tesislerimizdeki sahaların durumu da hiç iç açıcı değil. Aksi gibi, deplasmanlarda da arka arkaya kötü oyun alanlarına denk geldik. Mesela Kırklareli resmen faciaydı. Pazar günü Denizli Belediyespor-Yeni Malatyaspor maçını izledim. Doğan Seyfi Atlı Stadı’nın zemini resmen halı gibiydi. Kötü zemin sakatlıklarda ana faktör." (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası