Ege Postası
Geri

İzmir'de spor günlüğü

Bugün İzmir spor’unda yaşanan gelişmeler Karşıyaka’da Hollandalı Sjoerd Ars, parasının ödenmediğini öne sürerek sözleşmesini tektaraflı fes ederken, Bucaspor,’da Taylan Antalyalı'nın ardından 1 milyon TL bonservis bedeli belirlediği kaleci Ömer Kahveci'yi de Gençlerbirliği'ne satıyor. Diğer taraftan ise, Kaleci arayışını sürdüren Göztepe, rotasını İstanbul Başakşehirli Oğuzhan'a çevirdi.
İzmir'de spor günlüğü
Haberler / Spor
30 Haziran 2014 Pazartesi 15:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Karşıyaka yönetiminin ücretinde indirim yapması koşuluyla takımdakalmasına sıcak baktığı Hollandalı Sjoerd Ars, parasının ödenmediğini öne sürerek sözleşmesini tek taraflı feshetti. Yönetim, teknik direktör Yusuf Şimşek'in, 'Hem olumu, hem olumsuz yönleri var. Yerine daha iyisini bulabilirsek gidebilir' şeklinde rapor verdiği Ars'ın menajeriyle yaptığı ön görüşmede, ücretinde indirim yapması şartı ile yola devam etme kararını iletti. Geçen sezon rakip fileleri 9 kez sarsan ve takımın en skorer ismi olan Hollandalı oyuncu indirime yanaşmadı ve alacaklarını gerekçe göstererek fesih yolunu seçti.
Ars'ın 6 aydır maaş alamadığını söyleyen menajer Selçuk Somuncu, 'Ars'ın 65 bin Euro alacağı var. Parasını alabilmek için aylarca bekledi. Ödeme yapılmayınca tek taraflı feshe mecbur kaldı' dedi. Golcü oyuncunun FIFA'ya başvuracağını belirten Somuncu, 'Sözleşmesine göre Ars önümüzdeki sezon 150 bin Euro'su garanti olmak üzere 200 bin Euro alacak. Kulüp bulamadığı takdirde bu parayı talep etme hakkı da var. Faizlerle birlikte Karşıyaka'ya 300 bin Euro fatura çıkabilir' diye konuştu. Karşıyaka, daha önce 130 bin dolar alacağı bulunan Tiago'ya 380 bin dolar ödemişti.

BABA'DAN 1.3 MİLYON
Karşıyaka, en büyük destekçisi Yaşar Holding'in katkısıyla hayat buldu. Basketbolun sponsoru olan Yaşar Holding, 27 Mayıs'taki olağanüstü kongrenin ardından tarihinin maddi olarak en sıkıntılı dönemlerini yaşayan kulübe, futbol ve genel harcamalar için 1.3 milyon TL kaynak aktardı.
Loriya, Shukurov, Yenal, Onur Okan, Mehmet Sıddık, Abdullah ile Okan'ı transfer eden, sözleşmeleri biten Ahmet, Erdi, Servan ve Mustafa'yla yeniden mukavele yapan yönetim, Ofoedu'ya ödeme yaparak serbest kalmasını önledi. Kadroda kalan isimlere de bir miktar para dağıtıldı. Holdingin kulübe desteğinin önümüzdeki aylarda da süreceği belirtildi.

SEÇME YAPACAK
Yeni sezon hazırlıklarına 10 Temmuz'da İzmir'de başlayacak Karşıyaka, denenmeye gelecek yabancı, gurbetçi ve gençleri seçecek. Karşıyaka 5-8 Temmuz tarihleri arasında Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nde bu oyuncuları deneyecek. Beğenilen isimler 14-26 Temmuz arasında Gölcük'te yapılacak ilk kampa davet edilecek. Yönetim, transferde bu hafta Gençlerbirliği'nden Tayfur Bingöl'in işini bitirmeye çalışacak


BAŞKENT YOLCUSU
Bucaspor, genç orta saha oyuncusu Taylan Antalyalı'nın ardından 1 milyon TL bonservis bedeli belirlediği milli kaleci Ömer Kahveci'yi de Gençlerbirliği'ne satıyor. Başkent ekibiyle görüşmelere başladıklarını açıklayan Asbaşkan Adil Demir, 22 yaşındaki file bekçisi için Gençlerbirliği ile anlaşma aşamasında olduklarını söyledi. Asbaşkan Demir, 'Ömer'i Kayserispor da resmen istedi. Ancak Gençlerbirliği daha ciddi adımlar attı. Genç kalecimizi büyük olasılıkla Süper Lig'e göndereceğiz' dedi.
Dış transfer çalışmalarına da değinen Adil Demir, Ordusporlu Subasic ve Trabzonsporlu Jebrin'le yüzde 90 anlaştıklarını söyledi. Orduspor'la 2015 yılına kadar sözleşmesi bulunan Sırp asıllı Azeri golcü Subasic'in kulübüyle anlaştığını, bonservisini kısa zamanda alacağını anlatan Asbaşkan Demir, 'Subasic ve Jebrin, kulübümüze hayırlı olsun' ifadesini kullandı.
Ankaragücülü stoper Aydın Toscalı'nın kendilerine önerildiğini belirten Demir, 34 yaşındaki oyuncuyu kadroda düşünmediklerini de sözlerine ekledi.

KUÇİK'E MAÇ BAŞI TEKLİFİ
Bucaspor yönetimi Tavşanlı Linyitsporlu Ali Kuçik'e maç başı ücret karşılığında anlaşma önerdi. Kulübüyle sözleşmesi sona eren 23 yaşındaki gölcü oyuncuya peşinat ödemek istemeyen yönetimin, Ali Kuçik ile bu hafta içinde son kez masaya oturacağı ifade edildi. Ali'nin ise maç başı önerisine sıcak bakmadığı, düşünmek için Bucaspor'dan süre istediği öğrenildi.

ROTA OĞUZHAN
Kaleci arayışını sürdüren Göztepe, rotasını İstanbul Başakşehirli Oğuzhan Bahadır'a çevirdi. Göztepe, Mersin İdmanyurdu'nun Türk asıllı Lihtenştaynlı file bekçisi Cengiz Biçer'le el sıkışmasına rağmen 27 yaşındaki kalecinin 2 sezonda sadece 2 maç oynaması yüzünden geri adım attı.
Göztepe'in İstanbul Başakşehir kaleci Oğuzhan'la görüşmelere başladığı bildirildi. Profesyonel futbol yaşamına Niğdespor'da başlayan 34 yaşındaki Oğuzhan, daha sonra Fenerspor, Ankaragücü, Elazığspor ve Konyaspor'da da görev yaptı. Geçen sezon PTT 1. Lig'de, eski adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Başakşehir'de 28 maça çıkan Oğuzhan, turuncu lacivertlilerle şampiyonluk sevinci yaşadı. Bu arada sportif direktör Barış Güçlü, prensipte anlaştıkları Yeni Malatyaspor'lu Eren, Beşiktaşlı Koray, Kartalspor'lu Ramiz Aydınspor 1923'ten Seçkin ve Balıkesirsporlu Ertuğrul'a bir aksilik olmazsa yarın imza attıracaklarını söyledi. Yeni sezon öncesi güçlü bir kadro kuracaklarını belirten Güçlü, 'Bu ligi forse edecek bir takım oluşturacağız' dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası