Ege Postası
Geri

​İzmir takımlarının transfer atakları

Bucaspor, sağ beki Okan Alkan'ı 1 milyon TL bonservis bedeli karşılığında Süper Lig'in yeni ekibi Balıkesirspor'a satarken, Karşıyaka Torku Konyaspor'da forma giyen tecrübeli oyuncuyla ilgilendiği öğrenildi. Diğer taraftan yeni sezona iddialı girmeye hazırlanan 2'nci Lig takımı Göztepe, transferde bombaları üst üste patlatmaya başlarken, Altınordu'da üst üste 2 şampiyonluk yaşayan teknik direktör Hüseyin Eroğlu ve futbol direktörü Murat Dizdar, son yıllardaki birlikteliğiyle ayrılmaz ikili oldu.
​İzmir takımlarının transfer atakları
Haberler / Spor
22 Haziran 2014 Pazar 13:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Yeni sezona iddialı girmeye çalışan İzmir ekipleri tranfer görüşmelerine hız verdi. Bucaspor’da  Kulüpten alacağı olan 285 bin TL'yi tahsil edemediği için geçen ay Futbol Federasyonu'na başvuran 21 yaşındaki Okan'ın parasını yatırarak serbest kalmasını önleyen Bucaspor, ardından Balıkesirspor'la pazarlık masasına oturdu. Yönetim, Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk'le 1 milyon TL'ye anlaştı.
Bucaspor böylece Fenerbahçe'ye 2 sezon önce 1.5 milyon euro bonservisle sattığı Salih Uçan'dan çifte gelir elde etmiş oldu. Yönetim, Salih'i verirken Okan'ı bonservisiyle Fenerbahçe'den aldı. Okan, son 2 yılda hem takıma katkı yaptı hem de transferiyle kasayı doldurdu. Bucaspor, Roma'ya gitmesi gündemde olan Fenerbahçeli Salih Uçan satılırsa bu transferden de yüzde 10 pay alacak. Bucaspor, geçtiğimiz günlerde Taylan'ı da 1.5 milyon TL'ye Gençlerbirliği'ne vermişti.

KSK ERDAL'IN PEŞİNDE
YEŞİL-kırmızılılar, Torku Konyaspor'da forma giyen tecrübeli oyuncuyla ilgilendiği öğrenildi.
KARŞIYAKA, Torku Konyaspor'lu orta saha oyuncusu Erdal Kılıçaslan'ı gündemine aldı. Bu mevkide görev yapan Cafercan'la yollarını ayıran, İzmir'e getirttiği Cernat'la ücret konusunda anlaşamayan yeşil kırmızılılar daha önce Gaziantepspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Gençlerbirliği ve Mersin İdmanyurdu'nda da oynayan Erdal'a teklif götürecek.
Süper Lig'de 117 maçta 12, PTT 1'inci Lig'de 85 maçta 28 gol atan, iki sezon önce Torku Konya'da şampiyonluk yaşayan 30 yaşındaki oyuncuya, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Balıkesirspor'un da talip olması transferi güçleştiriyor. Karşıyaka stoper ve takımdan ayrılan kaleci Recep'in yerine anternatif kaleci de alacak.
 
GÖZTEPE'DE TRANSFER BOMBALARI
 
YENİ sezona iddialı girmeye hazırlanan 2'nci Lig takımı Göztepe, transferde bombaları üst üste patlatmaya başladı.
 
Beşiktaş'tan sol bek Koray Yıldız'la anlaşan sarı kırmızılılar, Yeni Malatyaspor'un 1.90 boyundaki santrforu Eren Görür ve Balıkesirspor'da şampiyonluk yaşayan orta saha Ertuğrul Arslan'la da el sıkıştı. İki oyuncunun bu hafta içinde Göztepe ile resmi sözleşme imzalayacağı öğrenildi.
 
Geçen sezon 30 lig maçında 8 kez ağları sarsan 27 yaşındaki Eren, kariyerinde 201 karşılaşmada 78 kez gol sevinci yaşadı. Eren, 1461 Trabzon, Giresunspor, Çorumspor ve Anadolu Selçukluspor'da da oynadı. Balıkesirspor, geçen sezon 33 maçta oynayan 33 yaşındaki Ertuğrul ile sözleşme yenilemedi. Ertuğrul, futbolculuk yaşamında Kayserispor, Sivasspor, Bursaspor, Elazığspor, Medical Park Antalyaspor ve Torku Konyaspor'da oynadı.
 
KALEYE ESER ALTIN GELİYOR
 
Göztepe, kalesini Eser Altın'a emanet etmeye hazırlanıyor. Adanaspor'dan kiralanan Tolgahan'ın sözleşmesinin bittiği Göztepe, İstanbul Başakşehir ile sözleşme yenilemeyen 33 yaşındaki kaleci Eser Altın'la prensipte anlaştı. Göztepe'nin Karşıyakalı Caner Ağca, Alanyasporlu Türker ve Bolusporlu İskender'le de temasları sürüyor.
 
ALTINORDU'NUN MÜTHİŞ İKİLİSİ
 
ALTINORDU'da üst üste 2 şampiyonluk yaşayan teknik direktör Hüseyin Eroğlu ve futbol direktörü Murat Dizdar, son yıllardaki birlikteliğiyle ayrılmaz ikili oldu.
Bucaspor'un Süper Lig'de mücadele ettiği 2010-11 sezonunda Murat Dizdar futbol direktörü, Hüseyin Eroğlu ise son haftalarda teknik direktör Sait Karafırtınalar'ın yardımcısı olarak görev aldı. Sarı lacivertlilerin küme düşmesinin ardından Dizdar ile Eroğlu, 2011-12'de 1'inci Lig'de aynı ekip içinde çalıştı.
Bucaspor'dan birlikte ayrılarak Altınordu'yla anlaşan ikili, 2012-13'te 3'üncü Lig, geçen sezon da 2'nci Lig'de elbirliğiyle takımı şampiyonluklara taşıdı.
 
ALTAYLI ALİHAN'A TALİP
 
ALTAY'ın stoperi Alihan Kubalas'ın transfer teklifi geldiği için kulübüyle yollarını ayırmak istediği öne sürülüyor.
Geçen sezon Sivasspor'dan transfer edilen 23 yaşındaki savunma oyuncusuna Süper Lig ekibi Gençlerbirliği talip oldu. İzmir ekibiyle 1 yıl daha sözleşmesi bulanan Alihan'la yüz yüze konuşmadıklarını belirten Altay Başkan Vekili Sadettin Ünlü, "Biz onu takımda tutmak istiyoruz. Gitmek istediği yönünde bir duyum aldık, ancak resmi teklif almadık" dedi. İZMİR-(DHA)
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası