Ege Postası
Geri

İzmir'de tiyatro festivali

TOPLUMSAL Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV) tarafından 4-14 Aralık 2015 tarihleri arasında bu yıl 4'ncüsü düzenlenecek olan Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali “Özgürlük" temalı oyunlarıyla şehrin her yanında gerçekleşecek. 4 Aralık Cuma günü saat 16.00'da Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Gündoğdu Meydanı'nda sokak etkinlikleri ve yürüyüş ile başlayacak ve 13 Aralık'a kadar sürecek.
İzmir'de tiyatro festivali
Haberler / Kültür - Sanat
1 Aralık 2015 Salı 18:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Festivalle ilgili olarak Susuzlu Atlantis Otel'de düzenlenen ve destekçi kuruluşların da yer aldığı basın toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Güngör, Alsancak, Basmane (Fuar-Kültürpark), Kemeraltı, Eşrefpaşa, Buca, Çimentepe, Gaziemir, Gültepe, Güzelbahçe, Güzelyalı, Karabağlar, Karşıyaka, Narlıdere'de salon ve meydanlarda yerli-yabancı, 3'ü sokak, 1'i çocuk, 1'i meddah, 1'i kukla oyunu olmak üzere 35 oyunun izleyiciyle buluşacağını söyledi. 

Güngör, "Avusturya, Romanya, Gürcistan, İran ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin oyunlarıyla yer alacağı festivalde Aziz Nesin, doğumunun 100'ncü yılında 8 Aralık günü Kültürpark/ İzmir Sanat ve İsmet İnönü sahnelerindeki 2 ayrı oyunla anılacak. Onur ödülü Üstün Akmen'e, Emek Ödülü ise Balıklıova Köy Tiyatrosu'na verilecek olan festivalde bu yıl 1'ncisi düzenlenen Özgürlük temalı Kısa Tiyatro Oyunu Yazma Yarışması'na 16 eser katılırken Orhan Alkaya, Gürol Tonbul, Yaşam Kaya, Özgün Ergen ve Mesut Güngör'den oluşan seçici kurul tarafından “En İyi Oyun" ödülüne layık eser bulunamadı. Sosyal sorumluluk projemiz gereği bu yıl da 'tiyatro tozu yutmamış' 1000 çocuk ve gencimizi ücretsiz olarak festivalimizde ağırlıyoruz" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası