Ege Postası
Geri

İzmir'de veliler ile okul yönetimi karşı karşıya geldi

İlkokulun bir bölümünün ortaokula dönüştürülmesine velilerden tepki
İzmir'de veliler ile okul yönetimi karşı karşıya geldi
Haberler / İzmir
11 Haziran 2015 Perşembe 16:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR'in Gaziemir İlçesi'ndeki İTO İlkokulu'nun bir bölümünün ortaokula dönüştürülmesi kararına velilerden tepki geldi. Okul yönetimi ise müfettişlerin araştırmalarından sonra böyle bir kararın alındığını, okulun üç bloktan oluşmasından dolayı olumsuzluğun yaşanmayacağını söyledi. 

Gaziemir EVKA 7 semtinde oturan bazı veliler ortaokula giden çocuklarının okullarının uzak olmasından dolayı şikayette bulundu. Bunun üzerine araştırma yapan milli eğitim müdürlüğü de, valilik onayıyla aynı semtteki İzmir Ticaret Odası İlkokulu'nun bir bloğunun ortaokula dönüştürülmesine karar verildi. Bunun için de üç sınıfın kapatılacağını duyan veliler, duruma tepki gösterdi. Çocuklarının sınıfların kapatılacak olmasından dolayı, alıştıkları arkadaşlarıyla öğretmenlerinden ayrılacağını, bunun da onları olumsuz etkileyeceğini söyleyen veliler, okul önünde toplanıp açıklama yaptı. Veliler, kararın geri alınmasını ve okuldaki eğitimin önce yıllarda olduğu gibi sürmesini istedi. 

Velilerin bu tepkileri üzerine okul yönetimi de, başka velilerin de çocukları için ortaokul talebinde bulunduğunu, bunu karşılamak için de böyle bir yöntemin bulunduğunu ancak yeni sistemin eğitime olumsuz yönde bir etkisinin olmayacağını söyledi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası