Ege Postası
Geri

İzmir'de yeni seçmen kime oy ataca? Başkanlar iddialı!

18-29 yaş grubunda 1 milyon kişinin yaşadığı İzmir'de 2014 yerel seçimlerinde yaklaşık 400 bin seçmen ilk kez oy kullanacak. CHP ve AK Parti aylardır genç seçmene yönelik çalışmalar yaptı. CHP İzmir İl Gençlik Kolu Başkanı İbrahim Soydan “Gençlerin AKP’ye oy vermesi için hiçbir neden yok. Yeni seçmenden yüzde 80’lik bir oy oranı alacağız” dedi. AK Parti İzmir İl Gençlik Kolu Başkanı Bilal Kırkpınar ise “1 yıldır sahada yeni seçme yönelik bire bir çalıştık. İçimiz rahat. Reklam olsun diye bu çalışmayı yapmadık. Yüzde 80’ine ulaştık. Göreceksiniz en büyük sürprizi biz gençlerde göreceğiz” dedi
İzmir'de yeni seçmen kime oy ataca? Başkanlar iddialı!
Haberler / Yerel Politika
10 Mart 2014 Pazartesi 13:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 2014 yerel seçimlerinde CHP ile AK Parti arasında kıyasıya bir yarışa sahne olması beklenen İzmir'de seçimin kaderini gençler belirleyecek. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre 18-29 yaş grubunda 1 milyon kişinin yaşadığı İzmir'de 2014 yerel seçimlerinde yaklaşık 400 bin seçmen ilk kez oy kullanacak.

İlk defa sandık başına gidecek genç nüfus atacağı oyla seçime direkt etki edecek. İzmir’de  ilk defa oy kullanacak seçmenlere yönelik uzun zamandır CHP ve AK Parti’de gençlik kolları harıl harıl çalışmalar gerçekleştirdi. Seçimlere çok az bir süre kala her iki partinin İzmir il gençlik kolu başkanı da “Çalışmalarımızı yaptık, içimiz rahat. İlk defa oy kullanacak yeni seçmenlerden  yüzde 80’inin oyunu alacağız” iddiasında bulundu.

SOYDAN:AKP’YE OY VERMELERİ İÇİN NEDEN YOK!
CHP İzmir İl Gençlik Kolu Başkanı İbrahim Soydan, 8 ay önce ilk defa oy kullanacak seçmene yönelik çalışma başlattıklarını ve bire bir diyalog kurduklarını söyledi. Soydan, “  Yeni seçmenin ayağına gittik partimizi tanıttık.Bir çoğu kendi yaşamında görüyor. Üniversitedeki problemleri anlattık. YÖK’ü anlattık. Bursların yetersizliğini anlattık. En büyük sebebinde iktidar olduğunu anlattık. Gelecek kaygısı vardı gençlerde. Genç işsizlik yüzde 20 bunu anlattık. Sosyal medyanın bile kapatılması gündemde, bunu anlattık. Gençlerin AKP’ye oy vermesi için hiçbir neden yok. CHP olarak AKP sonrası ülkenin nasıl olacağını anlattık. Yeni seçmenden yüzde 80’lik bir oy oranı alacağız” dedi.
 
KIRKPINAR: İÇİMİZ RAHAT
AK Parti İzmir İL Gençlik Kolu Başkanı Bilal Kırkpınar, 1 yıl önce genç seçmene yönelik çalışma başlattıklarını kurdukları bire bir diyalogla ülkenin 10 yılda nereden nereye geldiğini anlattıklarının altını çizdi ve, “İzmir’de yeni seçmenin yüzde 80’ine bire bir ulaştık. Geri dönüşler çok iyi oldu. Atatürk, Cumhuriyet ve yaşam tarzları üzerinden siyaset yapılmasına yeni gençlerin itibar etmediğini gördük. İlk defa oy kullanacaklar 10 yılda ülkenin nereden nereye geldiğini bilmiyordu. Biz bunları anlattık. Yaptıklarımızı anlattık. ‘Eskiden böyleydi şimdi böyle’ dedik. Bu kıyaslamayı yaparak kafalarında fotoğrafın oluşmasını sağladık. ‘İzmir’e neleri yaptık gelirsek neleri yapacağız’ diye anlattık. Genç beyinler artık İzmir’de kalacak geleceğini burada planlayacak.İletişim çağındayız. Herkes internette, her bilgiye çok rahatlıkla ulaşabiliyorlar. Daha çok sorgulayan bende varım diyen bir gençlik var yeni nesil bu. 1414 hayat izmir projeleri açıkladık. CHP ‘nin ilk tepkileri ‘hayal’ demek oldu. Hayalleri bile yetmiyor.Görüceksiniz en büyük sürprizi biz gençlerde göreceğiz. İçimiz rahat. Reklam olsun diye bu çalışmayı yapmadık. Önyargılar vardı. Gitmemiz çok etkili oldu. Büyükşehir adayımızın da şahsına yönelik en ufak eleştiri yok. Gençler Binali Bey’i takdir ediyor. Binali Bey’in konuşmaları da etkili oldu” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası