Ege Postası
Geri

İzmir'deki 'elektrik faciası'na ilişkin 14 tutuklama kararı; Genel müdür ve daire başkanı da tutuklandı

İzmir'de sağanak sırasında yolda elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 27 şüpheliden 14'ü tutuklandı. 7 şüpheli hakkında ev hapsi ve 6 şüpheli hakkında da yurt dışına çıkış yasağı kararı verildi. Öte yandan tutuklular arasında GDZ Elektrik Dağıtım Hizmetleri A.Ş. Ege Bölge Müdürü A.S. ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Daire Başkanı B.K. da bulunuyor.
İzmir'deki 'elektrik faciası'na ilişkin 14 tutuklama kararı; Genel müdür ve daire başkanı da tutuklandı
Haberler / 3. Sayfa
19 Temmuz 2024 Cuma 02:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir'de 12 Temmuz'da sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklar suyla dolarken, araç sürücüleri ile yayalar zor anlar yaşadı. Alsancak semtinde sağanaktan korunmak için kaçmaya çalışan Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Özge Ceren Deniz (23) suyla dolan yolda elektrik akımına kapıldı. Onu kurtarmak isteyen ikinci el eşya satışı işiyle uğraşan, amatör müzisyen İnanç Öktemay (44) da akıma kapılıp, bir anda yere yığıldı. Deniz ve Öktemay, kaldırıldığı hastanede yaşamlarını yitirdi. 

Soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 35 şüpheliden 33'ü yakalandı. Şüphelilerden 6'sı ifadeleri sonrası serbest bırakılırken, diğerleri bugün adliyeye sevk edildi. Diğer yandan 2 şüphelinin yakalama işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Adliyeye çıkarılan 27 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bu arada belge, beyan ve delillerin değerlendirilmesi sonucu 5 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi. 

Tutuklama telebiyle mahkemeye sevk edilen şüpheliler hakkında karar çıktı.

14 ZANLI TUTUKLANDI, 13’Ü TUTUKSUZ YARGILANACAK

Emniyet’te işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi. Zanlıların 14’ü tutuklandı. 13 şüphelinin tutuksuz yargılanması kararlaştırıldı. Bu kişilerden 7’si hakkında ev hapsi, 6’sı hakkında yurt dışına çıkış yasağı verildi. 

Tutuklular arasında GDZ Elektrik Dağıtım Hizmetleri A.Ş. Ege Bölge Müdürü A.S. ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Daire Başkanı B.K. da bulunuyor. Tutuklular arasında GDZ Elektrik Dağıtım Şirketi’nden 6 kişi, İZSU’dan 3 kişinin yer aldığı, diğer tutukluların taşeron şirket personeli olduğu öğrenildi.

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜLMEKTE...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabı X'ten şüpheliler hakkında verilen kararlara ilişkin bilgilendirme yaptı.

Bakan Tunç, açıklamasında şunları söyledi;

"İzmir'in Konak ilçesinde sağanak yağıştan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma kapsamında;

▪️ Gözaltına alınan 27 şüpheli adliyeye sevk edilmiş,
▪️ 14 şüpheli hakkında tutuklama kararı,
▪️ 7 şüpheli hakkında ev hapsi,
▪️ 6 şüpheli hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı verilmiştir. 

Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.

Hepimizi üzen olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum."

 

İzmir'de 'elektrik faciası'na ilişkin soruşturmada flaş gelişme: 27 şüpheli adliyede

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası