Ege Postası
Geri

İzmir'deki orman yangınına müdahale sürüyor

İzmir'in Menderes ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına gece görüşlü hava araçlarıyla müdahale sürüyor. Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangına müdahale eden helikopterlerden birinin Tahtalı Barajı’na düştüğünü açıkladı. Yangın söndürme helikopterinde görevli 4 personelden 1'i kurtarılırken 3 kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
İzmir'deki orman yangınına müdahale sürüyor
Haberler / İzmir
16 Eylül 2023 Cumartesi 21:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yangın, saat 14.00 sıralarında ilçeye bağlı Keler Mahallesi mevkiinde bulunan ormanlık alanda meydana geldi. İhbarın hemen ardından İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 9 uçak, 20 helikopter, 54 arazöz, 20 su ikmal aracı, 10 dozer ve 10 ilk müdahale ekibi olmak üzere toplam 500 personel alevlere havadan ve karadan müdahale etti.

Güneşin batmasının ardından hava araçlarının bir kısmı çalışmalara ara verirken, 3 gece görüşlü helikopterin havadan ve karadan ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

Yangına müdahale eden helikopter Tahtalı Barajı’na düştü

Bakan Yumaklı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İzmir’in Menderes ilçesinde çıkan orman yangına müdahale eden helikopterlerden birinin Tahtalı Barajı’na düştüğünü açıkladı. Yumaklı paylaşımında, “İzmir’in Menderes ilçesinde 16 Eylül Cumartesi günü çıkan yangına müdahale eden Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından kullanılan helikopterlerden biriyle saat 23:53’te maalesef ekiplerimizin irtibatı kesilmiştir. Yapılan araştırmada, helikopterin müdahalede kullandığı suyu aldığı Tahtalı Barajı’na düştüğü tespit edilmiştir. Bölgeye Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik, AFAD ve UMKE ekipleri ivedilikle sevk edilerek helikopterde görevli dört personeli arama kurtarma işlemleri başlatılmıştır" ifadelerine yer verdi.

“Bir personelimiz sağ kurtarıldı, diğer 3 mürettebat hakkında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor”

Yumaklı paylaşımının devamında, “Şu anki durumda yangın söndürme helikopterinde görevli dört mürettebatımızdan biri sağ olarak kurtarılmış olup, diğer üç mürettebatımızı arama kurtarma çalışmalarımız devam etmektedir” bilgisini verdi.

"4 PERSONEL VARDI, 3'Ü KIRGIZ UYRUKLU"

Yumaklı, bugün incelemelerde bulunmak üzere Menderes'e gitti ve burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yakıt ikmali yaptıktan sonra suyunu alıp soğutma yapmak için buraya yönlendirildi. 23.53'ten sonra haber alınamadı. Tüm ekipler buraya seferber oldular. Toplam 4 personel vardı. Bunlardan 3'ü Kırgız uyruklu, 1'i Türk uyruklu. Kırgız uyruklu personelden bir tanesi kurtarıldı yoğun bakımda ama hayati tehlikesi yok. Görüş mesafesi çok düşük olduğu için şu anda arkadaşlarımız net bir şey söyleyemiyorlar. Dalgıçlarımız el yordamıyla enkazın orada olduğunu tespit ettiler. Bu aşamadan sonra bu helikopterin karaya çıkarma işlemleri başlayacak. Şu anda sayın savcımız, kaza kırım ile ilgili arkadaşlarımız burada kurtarma çalışmalarla ilgili start verildi."

İzmir'de ormanlık alanda yangın

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası