Ege Postası
Geri

İzmir'deki park cinayeti sanığına mübbet istendi

İZMİR'in Konak İlçesi'nde parkta köpeğini gezdiren 28 yaşındaki İsmail Alay'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla 24 yaşındaki Hilal Hıdır Ş.'nin müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Duruşmaya, tutuklu sanık Hilal Hıdır Ş., avukatı Elçin Arı Giritli ve ölenin yakınları ile avukatları katıldı.
İzmir'deki park cinayeti sanığına mübbet istendi
Haberler / 3. Sayfa
9 Haziran 2015 Salı 16:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Olay, geçen mart ayında Karataş Semti Adile Naşit Parkı'nda meydana geldi. Parkta yürüyüş yapanlar yerde bir kişinin hareketsiz yattığını, köpeğinin de başında beklediğini görünce, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde ölen kişinin Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi son sınıf öğrencisi İsmail Alay olduğunu belirledi. Görgü tanıkları Alay'ı bıçaklayıp öldüren kişinin de pitbull cinsi köpeğiyle kaçtığını belirtti. 

Polis, olayla ilgili çalışmalarını sürdürürken, Hilal Hıdır Ş., avukatı Elçin Arı Giritli ile birlikte olaydan üç gün sonra polise gidip teslim oldu. Hilal Hıdır Ş. cinayet zanlısı olarak tutuklandı. 

Sanık Halil Hıdır Ş., 12'nci Ağır Ceza Mahkemesinde, 'müebbet hapis' cezası istemiyle yargılanmaya başlandı. Duruşmaya, tutuklu sanık Hilal Hıdır Ş., avukatı Elçin Arı Giritli ve ölenin avukatı ile yakınları katıldı.

Sanık savunmasında, olay tarihinde köpeğini gezdirmek için parka gittiğinde arkadaşı İsmail Alay'ı gördüğünü, daha önce tartışma yaşadıklarında kendisine telefonda küfür ettiğini, parkta da elindeki sigara izmaritini önüne attığını, yoluna devam etse de arkasından seslenerek yine küfürlü konuştuğunu, elle cinsel tacizde bulunduğunu öne sürdü, "Elini itince yüzüme tükürdü. Ardından kavgaya giriştik. Bıçakla saldırdı. Omzuma ve sırtıma bıçak darbeleri aldım. Bıçağı tutmaya çalışırken bir metre kadar aşağıya yıkık bir evin yanına düştük. İsmail bıçağın üzerine düştü. Bıçağı alarak köpeğimle birlikte uzaklaşarak bir taksiye bindim. Gaziemir'de ailemin evine gittim. Üzerimi değiştirip giysileri ve bıçağı çöp konteynerine attım. Alay'ın öldüğünü tahmin etmedim. İki gün kadar sonra internetten öldüğünü öğrendim. Çok pişmanım. Keşke böyle bir olay hiç yaşanmasaydı, keşke o gün parka hiç gitmeseydim" dedi.

Sanık avukatı Elçin Arı Giritli, müvekkilinin ikametgahının sabit olduğunu, bu nedenle tutuksuz ya da adli tedbir hükümleri uygulanarak tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, suçun katolog suçlardan olması, kaçma şüphesinin bulunması nedeniyle tutukluluk halinin devamına, gelmeyen tanıkların dinlenilmesine, eksik evrakların tamamlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası