Ege Postası
Geri

İzmir'den Diyarbakır'a Türk Bayrağı götürdü

İzmir'de CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, terör operasyonlarının sürdüğü Diyarbakır, Mardin ve Muş’ta CHP örgütlerini ziyaret etti. Alper, "CHP bölücülük yapıyor" eleştirilerine tepki göstererek, il ve liçe başkanlıklarına Türk Bayrağı hediye etti. "CHP bölücülük yapıyor" eleştirilerine tepki gösterdi
İzmir'den Diyarbakır'a Türk Bayrağı götürdü
Haberler / Yerel Politika
11 Temmuz 2016 Pazartesi 11:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Alper, "Bugün buraya gelmemizin nedeni; Diyarbakır'da unutturulmak istenen, bu bölgede barış sözcüğünün adeta kullandırılmak istenmediği, bu bölgeyi ayrıştırmak isteyenler, bölgede ısrarla savaş çığlığı atanlara inat biz CHP olarak biz burada barış dilini kullanmak için savaşın yaşandığı Diyarbakır’a geldik" dedi. 

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, bayramı Diyarbakır, Mardin ve Muş'ta geçirdi. Alper, partisinin il ve ilçe başkanlıklarını ziyaret ederek, Türk bayrağı hediye etti. Alper, "İktidar, CHP’yi bölücü bir parti olmakla suçluyor. 1923 yılında kurulan CHP’yi kimse bölücülükle itham edemez. Bize bu çamuru atmaya çalışanların üstüne yapışacaktır. Türkiye’nin nesinde olursak olalım biz CHP’lilerin Atatürk ve Bayrak sevgisinden asla ama asla ödün vermeyiz. Diyarbakır gibi zor bir bölgede partimizin politikalarını devam ettiren Diyarbakır örgütlerimizin verdiği mücadelenin ne kadar zor ve önemli olduğunu buraya geldikten sonrada görme fırsatı buldum. Bu nedenle verdiğiniz mücadele bizlere CHP’nin iktidar olması için büyük umut verdi. Bu bayramda sizinle olmak bize gurur verdi. Türkiye’de ilk Kürt raporunu yazan parti CHP’dir.

Buraya gelmeden önce 1990'da eski Genel Başkanımız Erdal İnönü'nün hazırladığı Kürt raporunu bir kez daha okuyup inceleme gereği duydum. Raporu inceledikten sonra bugün burada gördüğümüz manzara 1990'larda faili meçhul cinayetlerin bu bölgede en üst düzeylerde olduğu, köy boşaltmaların, yakmaların en üst boyutta olduğu, faili meçhul cinayetlerin yükseldiği 1991-94 yılları, bugün burada gördüğümüz manzara 1990'ları aratmayacak kadar daha vahim. İki günden beri Diyarbakır sokaklarında vatandaşlar ile sohbet etme fırsatı buldum. Sur halkı kendi evlerine giremiyor. 22 bin nüfuslu olan bir şehir, 2 bin kişilik kente dönüşmüştür, hayalet şehre dönüştürülmüş durumda. Bütün sokaklarda polis, asker ve panzerler kol geliyor. Barış süreci diyerek halkı kandıranların Ülkemizi ne hale getirdiklerini görüyoruz" dedi. 

"VATANDAŞLARIMIZIN YÜZDE 90'I İZMİR'E GİTMEK İSTİYOR"

Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, Alper’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Kendi bölgesinde bayramlaşma varken, buraya gelmesi bizi çok mutlu etti. Bu nazik ziyaretinden dolayı kendisine teşekkür ederim. Partimizin İzmir’de durumu çok iyi durumda ancak burada siyaset yapmak gerçekten çok kolay değil. Bölgemiz uzun yıllardır sıkıntılı bir bölge özellikle son bir yıldır büyük Surdan çıkan olaylardan dolayı çatışmaların olduğu dönemler yaşadık. Sıkıntılı bir dönemden geçti. Genel Başkanımızın desteği sayesinden bazı belediyelerimiz milletvekillerimiz, örgütlerimiz destek verdiler. Ancak bölgemizde uzun zamandan beri biriken sorunlardan dolayı yeterli olmadı. Biz göreve geldiğimiz günden itibaren örgütümüzü ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Burada insanların CHP’ye büyük bir ilgilisi var. Son yaşanan olaylardan sonra CHP’ye yönelik ilgilinin olduğunu görüyoruz. İl başkanlarımızın diğer illere giderek örgütlerin bir birine destek vermesini sağlamaya çalışacağız. Burada sorunlardan dolayı göç etmek isteyen vatandaşlarımızın yüzde 90’ı İzmir’e gitmek istiyor.

Sosyal demokrat belediyelerin olduğu Aydın’a, Muğla’ya gitmek istiyor. AKP’li belediyelerin olduğu yere gitmek istemiyor. Buda şunu gösteriyor Diyarbakırlılar CHP ile o bağı hala koparmamış. Biz şunu yapmak istiyoruz, Surdan bir otobüs dolusu aileyi otobüsler ile İzmir’de tatil yaptırmak istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisinden Diyarbakırlılar arasından bir kopuş yok. Bunun en büyük nedeni ise Genel Başkanımız Kemal Kılıdaroğlu’dur. O kopuşu Genel Başkanımız engelledi. Bunu Sayın Genel başkanımıza da ifade ettik. CHP Bayraklı ilçe Başkanı Alper Diyarbakır ziyaretinden sonra, sırasıyla Mardin il Başkanı Mahmut Dayan, Varto ilçe Başkanı Gönül Ballı’yı ziyaret etti. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası