Ege Postası
Geri

İzmir derbisinde kazanan yok!

TFF 1. Lig'in 34. ve son haftasında iki İzmir ekibinin mücadelesinde Ekol Göz Menemenspor ile Altınordu 1-1 berabere kaldı.
İzmir derbisinde kazanan yok!
Haberler / Spor
17 Temmuz 2020 Cuma 22:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Menemen İlçe Stadı'nda oynanan mücadelede konuk ekip 75. dakikada Metehan Mimaroğlu ile 1-0 öne geçti. Ev sahibi takım 89'da Samed Ali Kaya ile beraberliği sağladı:1-1.

Bu sonucun ardından Menemenspor puanını 44'e, Altınordu ise 37'ye yükseltti.

Ekol Göz Menemenspor'da Abdülkadir Taşdemir ile Henry Onoka, Altınordu'da Mertcan Dağlı, Yiğit Emre Çeltik ve Enis Destan ilk profesyonel maçlarına çıkarken, müsabakanın 1. yardımcı hakemi Mürvet Yavuztürk de TFF 1. Lig'de ilk kez görev aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR 

3'üncü dakikada hızlı gelişen Altınordu atağında savunma arkasında topla buluşan Burak İnce, karşı karşıya pozisyonda vurdu, kaleci Abdülkadir Taşdemir meşin yuvarlağı kornere çeldi. 

9'uncu dakikada Muzaffer Kocaer, ceza sahası yayının sağında topla buluşup çok sert vurdu, üstten az farkla auta çıktı.

27'nci dakikada kaleci Mertcan Dağlı’nın kısa düşen degajında topu kontrol eden Rıdvan Koçak’ın şutunda top direği sıyırıp yandan auta çıktı.

58'nci dakikada Rıdvan Koçak sağdan arka direğe kesti, kalesini tam zamanında terk eden Mertcan Dağlı topu yumruklarıyla kalabalığın arasından çıkardı.

75'inci dakikada Furkan Çil’in ara pasında topla buluşan Metehan Mimaroğlu sol çaprazdan güzel vurdu: 0-1.

87'nci dakikada Ufuk Budak soldan ceza sahasına girip penaltı noktasına çevirdi, Metehan Mimaroğlu gelişine vurdu, top üst direkten döndü.

89'uncu dakikada ceza sahasına sol çaprazdan yaklaşan Samed Kaya, sağ ayağıyla uzak direğe doğru aşırtı ve top filelerle buluştu: 1-1.

Karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Stat: Menemen İlçe

Hakemler: Direnç Tonusluoğlu, Mürvet Yavuztürk, Hüsnü Emre Çelimli

Ekol Göz Menemenspor: Abdülkadir Taşdemir, Rıdvan Koçak (Dk. 90+1 Onaka), Furkan Bayır, Ömer Şahbaş, Olatunbosun, Murat Elkatmış (Dk. 90+1 Selim Aydemir), Murat Erdemir (Dk. 83 Harun Kavaklıdere), Tayfun Aydoğan, Samed Ali Kaya, Özkan Yıldırım, Akanbi (Dk. 73 Mustafa Çeçenoğlu)

Altınordu: Mertcan Dağlı, Onur Taha Takır, Yusuf Yalçın Arslan, Ravil Tagir, Ufuk Budak, Burak İnce (Dk. 70 Yiğit Emre Çeltik), Oğulcan Ülgün, Metehan Mimaroğlu (Dk. 88 Enis Destan), Muzaffer Kocaer (Dk. 55 Furkan Çil), Hüseyin Atakan Üner, Hüsamettin Yener

Goller: Dk. 75 Metehan Mimaroğlu (Altınordu), Dk. 89 Samed Ali Kaya (Ekol Göz Menemenspor)

Sarı kartlar: Dk. 37 Muzaffer Kocaer, Dk. 64 Oğulcan Ülgün, Dk. 66 Ufuk Budak (Altınordu), Dk. 45+2 Rıdvan Koçak, Dk. 90+3 Onoka (Ekol Göz Menemenspor)

MAÇIN ARDINDAN

TFF 1. Lig'de 2019-2020 sezonu son hafta müsabakasında Altınordu ile 1-1 berabere kalan Ekol Göz Menemenspor'un teknik sorumlusu Dilaver Mutlu, "Menemenspor'un ilk defa çıktığı TFF 1. Lig'de kalması, biraz da yukarılarda derece yapması kulübümüz açısından başarı." dedi.

Mutlu, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, seyir zevki güzel bir müsabakanın geride kaldığını, iki takımın da genç oyuncularla mücadele ettiğini söyledi. Skorun maçın gidişatını yansıttığını kaydeden Mutlu, şöyle konuştu:

"İki takım için de birer puan oldu. Bizim için önemli olan son maçı en azından kaybetmeden bitirmekti. Kazanmak istiyorduk ama kazanamadığımız yerde kaybetmemek de en azından önemli. İyi bir sezon geçirdik. Ligi yarın oynanacak maçlara göre dokuzunculukla on birincilik arasında bitireceğiz. Menemenspor'un ilk defa çıktığı TFF 1. Lig'de kalması, biraz da yukarılarda derece yapması kulübümüz açısından başarı."

Hüseyin Eroğlu: Kaçırdığımız goller bize ligin özetini gösteriyor

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu da bu yıl lige yükselen Ekol Göz Menemenspor'un başarılı bir sezon geçirdiğini, kendilerinin geçen hafta aldıkları galibiyetle ligde kaldıklarını hatırlattı.

Maçın ilk 20 dakikalık bölümünde gol pozisyonları üretmelerine rağmen bunları değerlendiremediklerini belirten Eroğlu, "Kaçırdığımız goller bize ligin özetini gösteriyor. Golleri kaçırdıktan sonra özellikle su molasının ardından oyunun dengesi rakibe geçti. Topa sahip olamadığımız bölümde kalemizde golü görebilirdik." dedi.

Eroğlu, ikinci yarıda attıkları golden sonra direkten dönen toplarının olduğunu hatırlatarak, "Rakip de kenarlardan getirdiği toplarla etkili olmaya çalıştı. 1-0'dan sonra 2,3 yapabilirdik ama Menemensporlu Samed Ali'nin attığı güzel golle maç 1-1 bitti. Ligi tamamladık, bizim için üzücü olan Batuhan arkadaşımızın ayağının kırılmasıydı." diye konuştu.  (DHA/AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası