Ege Postası
Geri

İzmir gazileri unutmadı: İşte ilçe ilçe programlar

Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından Mareşal rütbesi ile Gazi ünvanının verilmesinin 102’nci yıl dönümü ve Gaziler Günü tüm kentte kutlandı.
İzmir gazileri unutmadı: İşte ilçe ilçe programlar
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Eylül 2023 Salı 11:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı verilişinin yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta kutlandı. 

İŞTE İLÇE İLÇE PROGRAMLAR

BAYRAKLI'DA KUTLAMA

Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından Mareşal rütbesi ile Gazi ünvanının verilmesinin 102’nci yıl dönümü ve Gaziler Günü Bayraklı’da kutlandı. Başkan Serdar Sandal, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan için canını ortaya koyan tüm gazilerimize minnet borçluyuz. Ebediyete intikal eden şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

BALÇOVA'DA LOKMA DÖKÜLDÜ 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanın verilişinin yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, Balçova’da kutlandı. Balçova Belediyesi tarafından ilçede yaşayan Gaziler ve Aileleri onuruna yemek düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda resmi tören yapılırken Balçova Belediyesi tarafından lokma döktürüldü.

MENDERES'TE GAZİLER UNUTULMADI 

19 Eylül Gaziler Günü kapsamında Menderes’te düzenlenen törene Menderes Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan’ın yanı sıra Menderes Kaymakamı Cevat Çelik, Menderes Garnizon Komutanı Albay Tayfun Kökten, İlçe Emniyet Müdürü Fikri Şerefoğlu, Menderes Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Hüseyin Daşdemir, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gaziler katıldı. İlçe meydanında gerçekleşen törende Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

GAZİLER GÜNÜ URLA'DA TÖRENLE KUTLANDI 

TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü Mustafa Kemal Atatürk'e mareşallik rütbesi ve gazilik unvanı vermesinin 102. yıldönümünde "Gaziler Günü" Urla’da törenle kutlandı. Törene Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Gözlet, Urla Garnizon Komutan Vekili Yarbay Alpay Taşar, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yavuz, Şehit aileleri, Gaziler, muhtarlar, ilçe birim müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve Urlalılar katıldı.

EFES SELÇUK’TA GAZİLER GÜNÜ ANILDI

Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından “gazilik” unvanı verilmesinin 102. yıl dönümü sebebiyle Atatürk Anıtı önünde bir tören düzenlendi. Törene Efes Selçuk Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve gazi aileleri katıldı. Çelenk sunma töreninin ardından Efes Selçuk Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ve Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret ettiler. 

BAŞKAN SELVİTOPU GAZİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

Başkan Selvitopu Karabağlar İlçe Kaymakamlığı'nda düzenlenen törene katılarak, Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, Garnizon Komutanı Personel Albay Levent Karamalak ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanlığını temsil eden Gazi Yakup Demirtaş ile Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Karabağlar Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen Gaziler Günü etkinliğine de katılan Başkan  Selvitopu, öğretmenler ve öğrencilerin hazırladığı günün anlam ve önemini belirten gösterileri izledi. Başkan Selvitopu, "Vatanımızı kahramanca savunarak huzur içinde yaşamamızı sağlayan tüm gazilerin 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası