Ege Postası
Geri

İzmir'i kitleyen grev için çarpıcı açıklama: Destek bekledik, köstek oldular!

Metro A.Ş personellerinin 2 gün süren grevinin ardından İzmir’de trafik felç olmuştu. Grev sonrası taraflar masaya oturmuş ve uzlaşı sağlanmıştı. Greve ilişkin açıklamalarda bulunan Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, “Bizleri ötekileştirmeden bizlerle diyalog içerisinde olsalardı daha iyi olacaktı. Büyük bir baskı, yapıştırma yaptılar, kendilerine yaptılar. Metro grevinde masada bulunan şahıslardan biriyim. Bu süreçte işçiye baskı yapıldı ama bize baskı yapılamaz. Sonuç itibariyle işçinin isteği doğrultusunda kazanımlarla grevi bitirdik” dedi.
İzmir'i kitleyen grev için çarpıcı açıklama: Destek bekledik, köstek oldular!
Haberler / Güncel
6 Eylül 2023 Çarşamba 12:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, Ege Bölgesi’ndeki sendikal faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu. 

“SON ÇEYREKTEN UMUTLUYUM”

TÜİK tarafından açıklanan enflasyona dikkat çeken Hayrettin Çakmak, “Ülkemizde enflasyon sonrası sıkıntılarımız devam ediyor ama umutsuz değiliz. Ülkemizin refaha kavuşacağına inanıyorum. Ekonomi yönetim gayet iyi gidiyor. Çalışmalar istediğimiz seviyede olmasa da iyi gidiyor. Son çeyrekten çok umutluyum. Ocak ayında refah seviyemizin arttığını göreceğiz” ifadelerine yer verdi. 

İZMİR’DE 100 BİN ÜYE 

Örgütlenmenin önemini vurgulayan Çakmak, “Teşkilata her gün üye yapmanın mutluluğunu yaşayan biriyim. 1 yıl içinde 52 iş yerinde örgütlendik. Folkart’larda apartman görevlilerini örgütledik. Apartman görevlilerinde iş kolu oluşturduk, Türkiye’ye örnek olan bir örgütlenme modeli oldu. İzmir’de 100 bin üyemiz var. İllere göre strateji belirledik. Bu bir iş yerinde başlar yarın 10 iş yerine çıkarız. Önemli olan iş yerlerine, sanayilere gidebilmek. Biz işçinin kapısına gidiyoruz. İzmir’de 13 sanayi bölgemiz var. 13 bölgeyi komple abluka altına aldık. Hedefimiz 2 milyon üyeye ulaşmak. Türkiye’de marka değeri yüksek olan firmalarda örgütleneceğiz. En büyük çabamız bu olacak” dedi. 

“DESTEK BEKLEDİK, KÖSTEK OLDULAR” 

İzmir’de Metro A.Ş personelleri taleplerinin karşılanmadığını belirterek greve çıkmış ve İzmir, trafik çilesiyle karşı karşıya kalmıştı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çakmak, “Bir grev ve iş bırakma eylemi yaşadık. Grevi raylı sistemlerde yaşadık. Bizim hiç tercih etmediğimiz bir noktadan çıktı. Biz grev sevdalısı değildik ancak işçilerimiz talepleri karşılanmadığı takdirde grev kaçınılmaz olur. Bizleri ötekileştirmeden bizlerle diyalog içerisinde olsalardı daha iyi olacaktı. Büyük bir baskı, yapıştırma yaptılar, kendilerine yaptılar. Kazanan işçimiz oldu. Metro grevinde masada bulunan şahıslardan biriyim. Bu süreçte işçiye baskı yapıldı ama bize baskı yapılamaz. Sonuç itibariyle işçinin isteği doğrultusunda kazanımlarla grevi bitirdik. Bunu bir tarafa not ettik. Hiç beklemediğimiz bir koşulda açıklamalarda bulundular. Sadece belediye kısmında değil siyaseten de açıklamalarda bulundular. Beklemediğimiz açıklamalardı. Biz destek beklerken köstek oldular. İstediğimiz talepleri biz greve çıkmadan verebilirlerdi, yani bizi onlar greve çıkardılar. Bizi suçlamasınlar” diye konuştu. 

“OTOBÜS DURAĞI, TÜRKİYE”

Kayıt dışı çalıştırılan göçmen işçilere vurgu yapan Çakmak, “İzmir’de 13 sanayi sitesi var. Sanayi bölgelerine vekillerle birlikte o alanlara gitmeliyiz. Oralarda merdiven altında göçmen işçiler çalışıyor. Bu göçmenler ülkemizi otobüs durağı olarak görüyorlar. Otobüs gelince gidecekler, biz beraber yaşayacağız. Bizim fırsatçı işverenlerimiz göçmenlerin sırtından para kazanma hedefinde.Fırsatçıların arayıp da bulamadığı bir şey. Sosyal Sigortalar’a görev düşüyor. Ben SGK İl Müdürüne rapor veriyorum. Merdiven altında çalıştırılarak para kazanıyorlar, bu paranın ülkeye faydası yok, zararı çok” diye konuştu. 

“İZMİR SİYASETİNDEN DESTEK GÖRMEDİM”

İzmirli siyasetçilere, odalara seslenen Hayrettin Çakmak, “Ben 2 yıldır buradayım, İzmir siyasetinden destek görmedim. Vekillere sesleniyoruz; bizden uzak durmayın. 
Biz siyasi otoriteden destek bekliyoruz. Örgütlenmesi gereken alanımız çok. Siyasi otoriterler neden örgütlenmediklerini bir sorsunlar. Bütün siyasilere sesleniyorum; herkesin tabanına örgütlenmeleri için çağrıda bulunması gerekir. Örgütlenmediğimiz zaman yok olacağız. Biz asgari ücretlere mahkum edildik. Asgari ücret hizmet iş kolunda olur. Sanayilerde işçilerimizi asgari ücrete çalışıyor. Siyasi otoritenin alt tabakaya sadece oy gözüyle baktığını görüyoruz. Bütün odaların, siyasi otoritenin desteğine ihtiyacımız var” dedi. 

EGE GREVİ KAZANIMLA BİTTİ

Ege Üniversitesi’nde 8 gün süren grev kazanımlarla sonuçlanmıştı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çakmak, “Ege Üniversitesi grevimizde bizi eleştirenler, ne yanımızda oldular ne yanımızda durdular. Sonra dürtmeyle bir şeyler yaptılar. Genel Başkanımızın çabasıyla Ege Üniversitesi’ndeki grevi kazanımlarla noktaladık. Biz emek neredeyse oradayız. Emekçiye nerede zulüm varsa biz oradayız. 8 gün direniş sürdürdük ve kazanımlarımızı aldık” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası