Ege Postası
Geri

İzmir'in 2 ilçesinde koruma kararı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı ile Dikili ve Kınık ilçelerinde bazı bölgeleri koruma altına alındı. Dikili Çandarlı’da mimari blokların olduğu alan 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edilirken, tuğla taban ve seramik buluntuların olduğu Kınık-Bergama ilçeleri sınırındaki ormanlık alandaki bölge ise 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edildi. Ayrıca her iki bölgede de kurul izni olmadan inşai faaliyette bulunulmamasına karar verildi.Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
İzmir'in 2 ilçesinde koruma kararı!
Haberler / İzmir
7 Eylül 2024 Cumartesi 09:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu İzmir'in Dikili ve Kınık ilçelerinde bazı bölgelerin 1 ve 3. Derece Arkeolojik Sit alanı olarak tescil edilmesine karar verdi.

Karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alarak yürürlüğe girdi.

KINIK

Kurul kararı ile, İzmir İli Kınık İlçesi, Örtülü Mahallesi sınırları içerisinde yer alan orman niteliğindeki tapunun 212 ada 1 parsel ile Bergama İlçesi Rahmanlar Mahallesi içerisinde yer alan yaylak niteliğindeki 139 ada 5 parsel ve Meyil Devlet orman niteliğindeki 139 ada 2 ve 3 parsellerin kesiştiği Saraç Tepe olarak bilinen yerde bulunan bazı antik buluntular nedeniyle 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine ve bölgede kurul izni olmadan inşai faaliyette bulunulmamasına karar verildi.

DİKİLİ

Kurul kararı ile, İzmir İli Dikili İlçesi, Çandarlı Mahallesi, Çalmalı mevkiinde bulunan tapunun 1471 ada 10 ve 29 parsellerinde kayıtlı taşınmazların bir bölümünde tespit edilen arkeolojik alana ilişkin temel duvarı formu veren mimari blokların, stroter parçalarının, çatı kiremitlerinin, seramik parçalarının bulunduğu dikdörtgen planlı gözetlem kulesi olduğu düşünülen alanın 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine ve bölgede kurul izni olmadan her türlü inşai faaliyette ve fiziki uygulamada bulunulmamasına karar verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası