Ege Postası
Geri

İzmir'in soluğunu, Avrupa'ya taşıyacaklar

Yeni Kapı Tiyatrocular Topluluğu Avrupa'ya açılıyor
İzmir'in soluğunu, Avrupa'ya taşıyacaklar
Haberler / Kültür - Sanat
25 Mart 2015 Çarşamba 10:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Yeni Kapı Tiyatrosu ezilen göçmenlerin dertlerini, dünyada ötekilerin yaşadıklarını " Hayat Güzeldir" oyunuyla Avrupa'da sahneleyecek.

Turne ile ilgili Alsancak Leman Kültür Kafe'de basın toplantısı düzenleyen Tiyatronun Genel Sanat Yönetmeni Nazlı Masatçı İzmir'in soluğunu, Avrupa sokaklarına taşıyacaklarını belirtti. Masatçı, "Belçika, İsviçre ve Almanya'da 15 kente perdeleri ezilenler için açacağız. Avrupa bütünün her yıl Türkiye'den bir topluluğun kentlerde oyun oynamasını sağlayan Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu tarafından düzenlenen organizisyonlarda 6 bin göçmen buluşacak. Hayat Güzeldir oyunuyla Aziz Nesin, Anton Çehov ve Orçun Masatçı'nın metinlerinden oluşturulan oyun, adaleti, özgürlüğü ve eşitliği anlatmaya çalışıyor. Oyun 28 Mart'a Almanya'nın Köln kentinde perdelerini açıp 26 Nisan'da Stutgart kentinde kapatacak" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası