Ege Postası
Geri

İzmir’den Avrupa’ya 22. merhaba!

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV) İzmir Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla düzenlediği 22. İzmir Avrupa Caz Festivali, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki (AASSM) konserle başladı.
İzmir’den Avrupa’ya 22. merhaba!
Haberler / Kültür - Sanat
6 Mart 2015 Cuma 10:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Geceye katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 13. Caz Afiş Yarışması sonucu eserleri sergilenmeye hak kazanan genç grafikerlere katılım belgelerini sundu. İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Sarper ise festivalin düzenlemesine destekleri nedeniyle Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür plaketi verdi. Festivalin açılış konserinde klasik piyanonun sıra dışı ikilisi Ufuk & Bahar Dördüncü Piyano İkilisi ile Avrupa caz sahnelerinin en iyilerinden Erik Truffaz Quartet, Truffaz'ın Taksim Süiti'nin dünya prömiyerini yaptı.

22. İZMİR AVRUPA CAZ FESTİVALİ’NE MUHTEŞEM AÇILIŞ

İzmir Kültür sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği 22. İzmir Avrupa Caz Festivali, Ufuk & Bahar Dördüncü Piyano İkilisi ve Erik Truffaz Quartet’in muhteşem konseriyle başladı. Truffaz’ın İstanbul sevgisini dile getiren “Taksim Süiti”nin dünya prömiyerinin yapıldığı geceyi, Truffaz Yaşar Kemal’in anısına ithaf ettiklerini açıkladı. 


Açılış Konserinin ilk bölümünde İstanbul’un karakteristik seslerin duyulduğu Taksim Süiti’nin ilk seslendirilişi yapıldı. İki piyano ve solo trompet için yazılan 55 dakikalık eserde Ufuk & Bahar Dördüncü ve Erik Truffaz’ın olağanüstü uyumu göz kamaştırdı. 

Konserin ikinci bölümünde Erik Truffaz  (trompet), Marcello Giuliani (bas), Marc Erbetta (davul) ve Benoît Corboz’dan (piyano, Fender Rhodes, Hammond) oluşan Topluluk, Blue Note Records etiketiyle piyasaya sürülen 10. Albümleri “El Tiempo de la Revolución” dan örnekler de seslendirdi. AASSM Konser Salonunu tamamen dolduran İzmirli caz severler Truffaz ve grubunu uzun süren alkışlarla tekrar tekrar sahneye davet etti.

22. İzmir Avrupa Caz Festivali, 7 Mart 2015 Cumartesi günü Açık Etkinlikler kapsamında yapılacak, Sine- Jazz Marathon,  Alsancak Edit Radyo & Cafe’de Rendezvous: Moda, Tasarım ve Caz, İKSEV Binasında Jazzine Fanzin Üretim ve Açık Caz Orkestrası Atölyeleri ile devam edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası