Ege Postası
Geri

İzmir'in takip ettiği davada savcı mütalaasını açıkladı; Yargıya siyaset girdi!

İzmir'de meydana gelen kaçak elektrik faciasına ilişkin savcı mütalaasını açıkladı. Tutukluların tutukluluk halinin devam etmesi istenirken, tutuksuz yargılanan ve adli kontrol tedbiri bulunan sanıklar için tedbir kararının devamı yönünde mütalaasını verdi. Sanıklar ve avukatları mütalaaya tepki gösterdi.
İzmir'in  takip ettiği davada savcı mütalaasını açıkladı; Yargıya siyaset girdi!
Haberler / 3. Sayfa
6 Eylül 2024 Cuma 16:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İzmir Alsancak'ta 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili yargılama başladı. 

Soruşturma kapsamında 22,5’er yıla kadar hapis cezası istenen Gediz Elektrik Genel Müdürü Uğur Yüksel, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve İZSU eski Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, Gediz Elektrik'ten Dağıtım Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 13'ü tutuklu, 42 sanık dün 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. 

MÜTALAA AÇIKLANDI

Savcılık dava ile ilgili mütalaasını açıkladı. Tutuklu sanıkların kaçma ve delil karartma şüphesiyle tutukluluk halinin devam etmesini istenirken, tutuksuz yargılanan ve adli kontrol tedbiri bulunan sanıklar için tedbir kararının devamı yönünde mütalaasını verdi.

Savcı mütalaası şu şekilde;

Dosyada ilgili kurumlara yazılan müzekkere cevaplarının beklenilmesine, suçtan zarar görme ihtimaline binaen müştekilerin katılma taleplerinin kabulü, İzmir Barosu’nun suçtan zarar görmediği anlaşılmakla davaya katılma talebinin reddi, olayla ilgili bilgisi olduğu anlaşılan tanıkların beyanlarının tespiti, yargılama aşamasında dosyaya sunulan kamera görüntülerinin incelenerek rapor tazminin istenilmesi, sanık savunmaları tamamlandıktan sonra olay yerinde keşif yapılarak dosyaya yeni giren deliler ile bilirkişi raporu aldırılması, tutuklu sanıklar Ahmet Orhan Kaygısız, Ali Külak, Arif Kapuş, Barış Koç, Barış Sevgili, Doğan Kılıç, Fırat Akbay, Mehmet Fatih Tosun, Mehmet Zeki Aytulum, Mert Ceylan, Mesut Türkan, Ömer Karabilgin ve Yavuz Üner’in üzerlerine atılı suçun mahiyeti, mevcut delil durumu ve henüz diğer sanıkların savunmaları alınmamış oluşu, cezainin asgari durumu ve dosyada bulunan beyan ve belgeleri ile suçun niteliği ve kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların mevcudiyeti ile kaçma ve deliller nedeniyle ayrı ayrı tutukluluklarının devamına, haklarına adli kontrol tedbiri uygulanan sanıkların adli kontrol tedbirlerinin devamına kamu adına talep olunur.

"Cadı avı ve kamuoyu vurgusu"

Tutuklu yargılananların avukatları mütalaaya tepki göstererek ‘cadı avı’ vurgusu yapılırken sosyal medyaya yansımasının kararı etkilediği ve ‘kamuoyu’ korkusu olduğu öne sürüldü. İddianamede kimin ne görevde olduğunun da yazılmadığının bilirkişi raporundan kopyalandığı iddia edildi

SÜRE TARTIŞMASI 

Sanıklardan Ali Kıran'ın avukatı Özkan Yücel'in 35 dakikalık savunması sonrasında 'süre' tartışmaları yaşandı. Mahkeme başkanı, "Herkese yarım saat süre versem bin 290 dakika olur. Herkese yarım saat süre veremem çıkışında bulundu. 

Tek tek söz alan sanık avukatları savcı mütalaasına tepki göstererek, tahliye talebinde bulundu. 

MAHKEMEYE SİYASET GİRDİ 

Söz alan Sanık Barış Koç'un avukatı Ercan Demir çarpıcı açıklamalarda bulunarak, "İktidarın özelleştirme politikası mı, yoksa CHP zihniyetinin Belediyesi'nin duyarsız kalması mı? Soruşturma apar toplar tamamlandı. Siz sanıkların hepsini dinlemediniz. Tanıkları hiç görmediniz bile. Bu dava neden örgütlü suçlardan görevli başsavcıya verildi. Dün duruşmaya ara verilince Ak Parti ve MHP İl Başkanı ve bir vekil savcı ile görüşmüştür" dedi. 

HAKİM TEPKİ GÖSTERDİ 

Mahkeme Başkanı ise, " Beni o kişilerle 1 metre, 10 metre yan yana gören oldu mu? Bu şekilde konuşmanız doğru değil. Olmayan şeyleri söyleyerek müdahale etmeme sebep oluyorsunuz" diye tepki gösterdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası