Ege Postası
Geri

İzmir'in ünlü köyünde utanç vesikası

​Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2012 yılında düzenlenen “Temiz Türkiye’m” yarışmasında Türkiye’nin en temiz köyü seçilen Urla ilçesine bağlı Bademler Köyü’nde tuvalet çilesi yaşanıyor. 1500 nüfusa sahip köyün merkezinde yer alan tek umumi tuvalet, kimliği belirsiz şahısların saldırısına maruz kalınca mezbelelik hale geldi, köylüler de ortada kaldı.
İzmir'in ünlü köyünde utanç vesikası
Haberler / İzmir
15 Temmuz 2014 Salı 12:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Çiçekçilik faaliyetleri ve köy tiyatrosu ile ünü İzmir sınırlarını aşan Bademler Köyü’nde yaşanan tuvalet manzaraları görenleri hayrete düşürmeye devam ediyor. Son dönemlerde yerli ve yabancı turistlerin de sıkça ziyaret etmeye başladığı köyün merkezinde yer alan ve belediyeye ait olan umumi tuvaletler sahipsizlikten yıkılma noktasına geldi.
 
 
“ÖZÜNDE” DEĞİL, “ÖDÜLDE” TEMİZLİK
Yetiştirdiği sayısız çeşitte çiçekleri, köy tiyatrosu, köy senatosu, çocuk müzesi, kültür sanat derneği gibi birçok ilkin altına imza atarak üne kavuşan Urla’nın Bademler Köyü, 2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “Türkiye’nin en temiz köyü” ödülüne yakışmayan manzaralar ile akıllarda kalıyor. Çiçeklerle süslü köy meydanı ve tarihi dokuya sahip sokakları ile dikkatleri üzerine çeken ve şehrin kargaşasından uzak Bademler’de, kent merkezinde bile rastlanması imkansız manzaralara görülmeye başlandı. Özellikle son dönemlerde kötü bazı niyetli şahısların saldırısına uğrayan köy girişindeki tek umumi tuvalet, yerleşim bölgesinin “örnek” temizliğine yakışmayan görüntüsü ile halktan tepki toplamaya başladı.


 
TUVALET VAR AMA KULLABİLEN YOK…
450 haneye sahip ve başlıca geçim kaynağı çiçekçilik olan köyde belediye tarafından inşa edilen umumi tuvaletler bakımsızlık ve sahipsizlikten mezbelelik hale dönüşünce kullanılması da imkansız duruma geldi. Mermerleri zarar gören, kapıları kırılan ve su tesisatındaki sorun yüzünden klozetlerin taştığı tuvalet özellikle bayanlar tarafından kullanılması imkansız hale gelirken, hastalığa da davetiye çıkartmaya başladı. Yediden yetmişe herkesin tiyatrocu ve çevre dostu olduğu köyde sokaklarda bile tek bir çöpe rastlanmazken, yerleşim bölgesinin girişinde yer alan tek tuvaletin geldiği nokta ise dikkat çekti. Özellikle yaşlı kesimin yoğunlukta olduğu köyde yaşayan vatandaşlar ise tuvaletlerin bir an önce köye yakışır hale getirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.


 
BELEDİYE YENİSİNİ YAPACAK
Öte yandan, mahalle statüsüne kavuşan Bademler’deki köyün utanç vesikası haline gelen bu manzara karşısında Urla Belediyesi’nin çalışma başlattığı ve Başkan Sibel Uyar’ın alanda yaptığı inceleme sonrasında talimat vererek tuvaletlerin yenilenmesini istediği öğrenildi. Yaşanan gelişmelerle ilgili halktan da yoğun şikayet aldıklarını kaydeden Bademler Köyü Muhtarı Mehmet Uysal ise, Urla Belediyesi’ne ait tesislerin yıkılarak yenisisin yapılacağını ve tuvaletlerin tepeden tırnağa yenileneceğini belirterek, konuyla ilgili çalışmaların başladığını, gereken bakım onarım faaliyetlerinin gerçekleştirileceğini dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası