Ege Postası
Geri

İzmir kadın cinayetlerine karşı isyanda: Kadın başkanlar artık sokakta!

İzmirli kadınlar Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun çağrısıyla sokağa çıktı. Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen kadınlar, kadın cinayetlerine karşı ses yükseltti.
İzmir kadın cinayetlerine karşı isyanda: Kadın başkanlar artık sokakta!
Haberler / Yerel Politika
25 Haziran 2024 Salı 13:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İzmir'in Konak ilçesinde geçtiğimiz günlerde iki kadın evli olduğu erkek tarafından katledildi. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, kadın cinayetlerine karşı çağrı yaptı. 

Başkan Mutlu'nun çağrısıyla onlarca kadın Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya geldi. Başkan Mutlu'nun çağrısıyla gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın eşi Öznur Tugay, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, CHP Konak Meclis Üyeleri, STK'lar ve kadın derneklerin katılım sağladı. 

Kadın cinayetlerine karşı ses yükselten kadınlar, 'yaşasın kadın dayanışması', 'kadın cinayetleri politiktir' sloganları atıldı.

KADIN BAŞKANLAR ARTIK SOKAKTA

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu konuşmasında, "Biz artık sokaktayız. Kadın belediye başkanları olarak erkek şiddetine dur demek için sokağa çıktık. Kadınların eşit olduğu bir Türkiye, İzmir hayaliyle çıktığımız bu yolda Konak'ta 3 kadın cinayeti yaşandı. Bir çocuktan katil yaratan karanlık bütün ülkeyi sardı. Biz buna bugün buradan susmuyoruz, itaat etmiyoruz diyoruz ve bugünden itibaren sokaktayız. Erkek şiddetine hayır, kadın cinayetlerini hayır" dedi. 

AYAĞA KALKACAĞIZ

Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay ise,  "Biz bundan sonra sadece konuşmayacağız. Şimdi ayağa kalkıp bu yobaz zihniyete karşı sesimizi duyuracağız. Kadın mücadelesi hak eşitlik, emek mücadelesidir. Çağla 15 yaşında bir çocuktu. Öldürülen kadınlar bizim çocuklarımız. Vazgeçmeyeceğiz. Kimse eksilmesin diye yaşama sahip çıkacağız. Hepimiz buradayız, susmayacağız. Bu ses Türkiye'ye yayılmak zorunda" diye konuştu.

TEK ÇARE İKTİDARI DEĞİŞTİRMEK 

Kadın cinayetlerinin AK Parti iktidarı döneminde artarak devam edeceğine dikkat çeken CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, " Kadına yönelik şiddet, cinayetler bitmiyor. Eğitimsizlik, cehalet, töre, taciz artarak devam ediyor. Tek çaremiz iktidarı değiştirmek. Kadınların sayıdan ibaret olmadığını gösterelim. Kadına şiddet en ağır şekilde cezalandırılmadıkları birileri bildiğini yapmaya devam edecek. Bizler güçlüyüz. Başaramayacaklar. Kadına yönelik şiddet ve cinayetleri insan hakları ihlalidir. Kız kardeşlerimizin yanlarındayız. Katliamlara, kadınların yok sayılmasına itiraz ediyoruz" dedi. 

SIĞINMA EVİ TALEBİ

Kadınlar için sığınma evi talebinde bulunan Mor Dayanışma Üyesi Didar Gül ise konuşmasında, " Her gün bir kadın cinayeti haberi ile uyanıyoruz. Her gün taciz, tecavüz haberleri uyanıyoruz. Her gün gözümüzü kadına düşman erkek egemen sisteme açıyoruz. Bizleri katleden AKP-MHP erkek egemen sistemidir. Kadın düşmanı bu iktidar hayatlarımıza göz dikiyor. Tüm kazanımlarımıza saldırıyor. 24 saatte 7 kadını erkekler öldürdüler. Ödemiş'te bir adam cezaevinde kaçarak eski karısını öldürdü. Bir gecede canımıza savunduğumuz İstanbul Sözleşmesini fesheden zihniyete karşı 6284'ü savunuyoruz. İzmir'de bir dizi kadın belediye başkanı oldu. Kadınların başkan olması bize mutluluk veriyor. Sığınma evi talebimiz güncel. Tüm belediye başkanlarına kadınlar için nitelikli ve güvenilir sığınma evleri için çağrı yapıyoruz" dedi. 

6284'Ü TARTIŞMAYA AÇMAYIN 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanına seslenen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'ndan Tülin Osmanoğlları ," Siz aileyi güçlendirme politikasını hayata geçirirken bugün 15 yaşında bir kız çocuğu 120 kez bıçaklandı. Bunun sorumlusu sizsiniz. Güçlendirmek istediğiniz ailelerde kadınları köle yapmak istiyorsunuz ya işte onun sonucudur. O güçlendirmek istediğiniz ailelerde kadınlar çocuklarıyla birlikte öldürülüyor. O kadınların da çocukların da hesabını soracağız. Buradan sesleniyoruz 6284'ü tartışmaya açmayın" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası