Ege Postası
Geri

İzmir polisinden nefes kesen katil avı

Alsancak'ta bir barda dehşet saçan Ş.A., bir aydır izini süren özel ekip tarafından İstanbul'da yakalandı. Karabağlar'da da dört yıl önce öğretmenini hunharca öldüren ve iki ay önce yarı açık cezaevinden kaçan Harun Kaya, polis tarafından sokakta gezerken görüldü, hapse konuldu. Biri öğretmenini, biri barda alacaklısını öldürdü
İzmir polisinden nefes kesen katil avı
Haberler / 3. Sayfa
21 Eylül 2016 Çarşamba 12:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tekstilci olan ve bir süredir işlerinin kötü gitmesi nedeniyle 2 milyon liraya yaklaşan borcunu ödemekte zorlanan Ş.A., kız arkadaşıyla eğlenmek için geçen 15 Ağustos gecesi Alsancak Atatürk Caddesi'ndeki bara gitti. Barda eğlendiği sırada Ş.A.'nın yanına gelen kendisi gibi tekstilci olan alacaklısı Hüseyin Acar, borcunu ödemesini istedi. İkili arasında geçen konuşma sırasında Acar iddiaya göre Ş.A.'yla birlikte eğlenen kız arkadaşını gösterip, "Bu gece iki kadınla birlikte olmak istiyorum" dedi. 

İKİNCİ KEZ GELDİĞİ BARDA SİLAHINI ATEŞLEDİ

Bu sözleri tepki vermeden bardan ayrılan Ş.A., bir süre sonra Karabağlar İlçesi'ndeki bir adresten tabancasını alarak tekrar aynı bara geldi. Doğrudan içeriye giren Ş.A., tabancasını peşpeşe ateşledi. Şarjöründeki kurşunların bitmesi üzerine yedeğini takan Ş.A., ateş etmeyi sürdürdü. 

Bar içerisinde panik yaratan o anların, saniye saniye kameralarca kaydedildiği ortaya çıktı. Çevredeki müşterilere aldırış etmeden silahını ateşleyen Ş.A.'nın soğukkanlı tavrı ile bardakilere de, bir şeyler söyledikten sonra ayrıldığı da yine kameralarda yeraldı. 

ÜÇ İL DEĞİŞTİRDİ, ÖZEL KURYE KULLANDI

Olaydan sonra Hüseyin Acar, kaldırıldığı Alsancak Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Yanında bulunun kız arkadaşı N.B. de seken kurşunlardan kolundan yaralandı. Cinayet sonrasında araştırma yapan polis, güvenlik kamerası kayıtlarından Ş.A.'nın kimliğini tespit etti. 

Aranmaya başlanan Ş.A.'nın ilk olarak Antalya, ardından Ankara ve son olarak da İstanbul'a gittiği belirlendi. Bu iller arasında sürekli mekik dokuyup katili yakalamaya çalışan İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu özel ekip kurdu. Özel ekibin araştırmaları sırasında Ş.A.'nın, uzun süredir görüşmediği arkadaşıyla bağlantı kurduğu belirlendi. Ş.A.'ya ulaşmak için arkadaşı takibe alındı. Takip edilen kişinin İstanbul Fatih'te ev kiraladığı ve yanında çalışan bir elemanın da aralarında kuryelik yaptığı saptandı. Özel ekip, bu kez kiralanan eve erzak ihtiyaçları götüren kurye çalışanı takibe aldı. Polisin kendilerine yönelik takibinden habersiz olan kişilerin, belli zamanlarda gittikleri dairenin yeri belirlendi. Özel ekip, geçen pazartesi günü sabaha karşı operasyon düzenlediği dairede Ş.A.'ya yakaladı. İzmir'e getirilen Ş.A., sevkedildiği mahkemede tutuklandı.

ÖĞRETMEN KATİLİ YAKALANDI

Öte yandan İzmir''in Karabağlar İlçesi'ndeki Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda, 4 yıl önce öğretmeni Rabia Sevilay Durukan'ı bıçaklayarak öldürmekten 20 yıl hapis cezasına çarptırılan, bugün 19 yaşında olan Harun Kaya, hükümlü bulunduğu Foça Yarı Açık Cezaevi'nden 2 ay önce firar etti. Polis, Harun Kaya'yı yakayıp tekrar cezaevine götürdü. 

Olay, 25 Eylül 2012 tarihinde Karabağlar'daki Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. 8'inci sınıf öğrencisi Harun Kaya, olaydan iki gün önce okula geç kaldığı gerekçesiyle, 40 yaşındaki öğretmeni Rabia Sevilay Durukan tarafından, geç kağıdı alması için müdüre gönderildi. Harun Kaya, olay günü de geç kalınca öğretmen Durukan yine aynı işlemi uyguladı. 

Bunun üzerine Harun Kaya, geç kaldığı için aldığı kağıdı öğretmenin yüzüne fırlatıp, kendisini bıçaklamakla tehdit etti. Durukan tehdit edildiğini okul yönetimine bildirdi, polise haber verildi. Okula gelen polisler, bir süre kaldıktan sonra ayrıldı. Harun Kaya, polislerin ayrılmasının ardından okuldan çıkıp, pazardan 10 liraya satın aldığı bıçakla geri döndü. Öfkeli genç, bu sırada sınıfta ders veren Rabia Sevilay Durukan'ı öğrencilerin gözü önünde karın ve kalçasından bıçakladı. Durukan kaldırıldığı hastanede öldü. 

Yakalanıp, tutuklanan Harun Kaya hakkında 'Kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. İzmir 1'inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Harun Kaya, verdiği ifadesinde, "Rabia öğretmen, daha önce beni sigara içerken yakaladı. Bunu aileme söyleyeceğini belirtti. Ben de bir daha içmeyeceğim diye babama söz verdiğimi belirtip, söylememesini istedim. Okula iki gün geç geldim. Babamı okula çağırdılar. Müdür yardımcısının odasında, Rabia öğretmen, sigara içtiğimi bir daha söyleyince, şoke oldum. Kendisinden babama söylememesini istemiştim. Babamın yanında bir daha söyledi. Bu sırada müdür yardımcısı da babamın yanında dosya ile başıma vurdu. Burada gururum incindi. Beni odadan kovdu. Eve gidip bıçak aldım. Annem görünce bıçağı aldı. Ben de pazardan gidip 10 liraya bıçak aldım. Ne yaptığımı bilmiyordum. Babamın karşısında gururum incinmişti. Rabia öğretmeni, ders verdiği sınıfa girip bıçakladım. Daha sonra dışarı çıktım. Şimdi çok pişmanım. Onun da çocukları var. Onlara ne olacak" dedi.

Yapılan yargılama sonunda Harun Kaya'ya önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi, yaşının küçük olması nedeniyle cezası 20 yıl hapse indirildi. Sanık Harun Kaya, ayrıca okulun müdür yardımcısı Serkan Kale'yi de tehdit ettiği iddiasıyla da 6 bin lira para cezasına çarptırıldı. Kaya'ya verilen ceza Yargıtay tarafından da onandı.

FİRAR ETTİ
Hükümlü Harun Kaya, cezasını çekmekte olduğu Foça Yarı Açık Cezaevi'nden iki ay önce firar etti. Bunun üzerine harekete geçen polis, Harun Kaya'yı, yakalamak için birçok adrese baskınlar düzenledi. Karabağlar İlçe Asayiş Ekipleri, Çamlık semtinde dün Harun Kaya'yı sokakta gezerken gördü. Kaya, polisin kendisini gördüğünü farkedince kaçmaya çalıştı. Kısa süren kovalamacanın ardından yakalanan Harun Kaya, işlemlerinin tamamlanmasının ardından, tekrar cezaevine konuldu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası