Ege Postası
Geri

İzmir şehidini son yolculuğuna uğurladı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit olan Gökhan Bayraktar, son yolculuğuna memleketi İzmir'de uğurlandı.Terör örgütü üyelerinin, yola döşediği bombanın patlaması sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Gökhan Bayraktar, memleketi İzmir'de 4 bin kişinin katıldığı düzenlenen cenaze töreninden sonra toprağa verildi. Törende oğlunun tabutuna kapanan anne Filiz Bayraktar, “Anneciğim, uyan ben geldim. Ben seni böyle mi gönderdim'" dedi. Dedesi Emin Bayraktar ise "Dedeciğini bıraktın" diye gözyaşı döktü. İzmir şehidini son yolculuğuna uğurladı
İzmir şehidini son yolculuğuna uğurladı
Haberler / 3. Sayfa
22 Mart 2016 Salı 16:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK’nın yola döşediği el yapımı patlayıcının patlamasıyla şehit düşen Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Gökhan Bayraktar’ın acı haberi, dün İzmir’in Menderes ilçesinde yaşayan ailesine verildi. Operasyon sırasında teröristlerce önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu 3 asker arkadaşı ile birlikte şehit düşen 23 yaşındaki Gökhan Bayraktar’ın annesi Filiz Bayraktar, babası Necaattin Bayraktar ve erkek kardeşi Okan Bayraktar acı haberle büyük üzüntü yaşadı.



Şehidin cenazesi, öğleden sonra hava yoluyla İzmir'e getirildi. Şehidin cenazesi önce evine ardından cenaze namazı için Menderes Görece Göçmen Konutları Camisine getirildi. Cenazeye şehidin annesi Filiz, babası Necaattin ve kardeşi Okan, dedesi Emin, babaannesi Şükriye Bayraktar, yakınları katılırken, şehit askerin ailesini acılı günlerinde, Vali Mustafa Toprak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ak Parti Milletvekili Atilla Kaya, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile çok sayıda siyasi parti temsilcisi ve ilçe belediye başkanları yalnız bırakmadı. 



Tabutun tören kıtası tarafından musalla taşına konulmasından sonra, 10 gün önce geldiği izinden uğurladıkları oğullarının acı haberiyle yıkılan baba Necaattin Bayraktar, anne Filiz Bayraktar, kardeşi Okan bayraktar dedesi Emin Bayraktar ile diğer yakınları gözyaşı döktü. Şehit askerin tabutuna kapanan annesi Filiz Bayraktar, "Anneciğim, uyan ben geldim. Ben seni böyle mi gönderdim'" dedi. Dedesi Emin Bayraktar ise, "Dedeciğini bıraktın, bizleri yaktılar. Ben seni nasıl vereceğim kara topraklara'" diye gözyaşı döktü. Şehit askerin bir yakını da, "Elleri kırılsın" diye bağırdı. 


Baba Necaattin Bayraktar ise oğlunun fotoğrafına sarılıp gözyaşı döktü. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Gökhan Bayraktar, Görece mezarlığında toprağa verildi.



Geçen Cuma günü yine Nusaybin'de şehit olan özel harekat polisi Cebrail Aksöz'ün kardeşi Mikayil Aksöz ile dayısı Selami Çankaya da, camiye gelip ailenin acısına ortak oldu.

YAKLAŞIK 4 BİN KİŞİ UĞURLADI 
Bu arada polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı cami çevresine aile üyelerinden başkası alınmadı. Tören alınına gelenlerin de üzerleri arandı. İkindi vakti kılınan cenaze namazından sonra şehit askerin tabutu, silah arkadaşları tarafından omuzlara alındı. Bu sırada cenaze törenine katılan yaklaşık dört bin kişi, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' slogonları, alkış ve gözyaşıyla şehit Gökhan Bayraktar'ın, cenazesini uğurladı. Şehit Gökhan Bayraktar'ın cenazesi, daha sonra Görece Mezarlığı'nda toprağa verildi.



10 GÜN ÖNCE AİLESİNİN YANINA GELMİŞ
Öte yandan Gökhan Bayraktar'ın Nusaybin ilçesinde, terör operasyonları kapsamında geçici görevle bulunduğu öğrenildi. Gökhan Bayraktar'ın 10 gün önce izinli olarak İzmir’e ailesinin yanına geldiği ve şehit olmadan önce de telefonla anne ve babasıyla görüştüğü belirtildi. (İHA/DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası