Ege Postası
Geri

İzmir sokaklarında afiş savaşı!

Dün gece İzmir'de çeşitli noktalara iddiaya göre AK Partililer tarafından üzerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun karikatürü ile birlikte "Ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Küfür etme İzmir istemiyor" yazılı afişler asıldı. CHP ilçe başkanlıkları ise afişleri topladı. AK Partililer astı, CHP'liler topladı
İzmir sokaklarında afiş savaşı!
Haberler / Yerel Politika
12 Nisan 2016 Salı 09:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik sözleri günlerdir kamuoyunda CHP ve AK Parti arasında tansiyonu yükseltti.

AK Parti Teşkilatları, Kılıçdaroğlu'na yönelik tepkilerini eyleme dönüştürürken, çeşitli STK kuruluşları da CHP Lideri'ni istifaya çağırmıştı.

İzmir sokaklarında dün gece afiş mesaisi yaşandı. Karabağlar'dan başlayarak Konak ve Bayraklı güzergahında çeşitli noktalarına AK Partili oldukları iddia edilen kişilerce üzerinde Kılıçdaroğlu'nun karikatürü ile birlikte "Ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Küfür etme İzmir istemiyor" yazılı afişler asıldı.

CHP ilçe başkanlıkları, afişlerin asıldığına yönelik gelen ihbar üzerine sokaklarda gece geç saatlere kadar afiş toplama mesaisi yaptı. CHP'li başkanlar ve gençlik kolları yöneticileri asılan afişleri topladı. Zabıta ekipleri de afişleri asanların peşine düştü. 

CHP'li yöneticiler afişleri AK Partililerin astığını iddia ederken, AK Parti cephesi ise "Bizimle ilgisi yok" açıklaması yaptı.

Öte yandan CHP'li yöneticiler afişlerin asılırken asan kişilere uzaktan araçların eşlik ettiğini belirtti. 

 

YARGI MESAİSİ

Konak İlçe Başkanı Şakir Başak,  Karabağlar İlçe Başkanı Ali ihsan Yıldız ve Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, gençlik kollarıyla birlikte  topladıkları afişleri Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne teslim etti. Başkanlara CHP PM Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç eşlik etti.  Başkanlar emniyete bilgi verirken, AK Parti hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Gece geç saatlere kadar süren afiş toplama ve yargı mesaisinde İl Başkanı Alaattin Yüksel ve il yönetiminden hiçbir ismin olmaması dikkat çekti.

 

YÜKSEL'DEN AFİŞ AÇIKLAMASI

İl Başkanı Yüksel, AK Partililer tarafından asıldığı iddia edilen Kılıçdaroğlu'nu hedef alan afişlerle ilgili de açıklamada bulundu. 

Yüksel şunları söyledi;

"Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili karanlık merkezlerden karikatürize edilmiş afişler ortaya çıkmış ve bütün metropol ilçelerine asılmıştır. Hiçbir emniyet mensubunun bu duruma müdahale etmediğini gördük. Bu hakaret içeren yasak afişleri bizzat biz söktük. Afişleri asan aracın plakasını görüp valiliğe ve emniyet müdürlüğüne bildirmemize rağmen herhangi bir özveride bulunulmamıştır. Topladığımız afişleri emniyete teslim ettik ve suç duyurusunda bulunduk, şikayetçi olduk ..

İzmir’e yönelik bu saldırılar dün gece itibariyle zirve yaptı. Bilhassa Genel başkanımızın İzmir milletvekili olmasından da kaynaklıdır. İZELMAN işçilerine saldırılar gerçekleştirildi, 150 kişilik AKP kadın kollarına 750  CHP’li ile karşılık verilmiştir. İzmir'de demokrasi güçlerini, CHP’yi sindirmeye çalışıyorlar ve % 60 oy hedefini engellemeye çalışıyorlar. Asıl amaç budur."

DELİCAN: "KENDİLERİYLE ÇELİŞTİLER"
AK Parti İl Başkanı Bülent Delican; yaşanan pankart krizine yönelik bir açıklama yaptı. Gençlerin; Aile ve Sosyal İşler Bakanı Ramazanoğlu'na hakaret etmesine yönelik tepkilerin uzantısı olduğunu söyleyen Delican; " Asılan pankartta bir hakaret unsuru yoktur. Eleştirel bir söylem içermektedir. Şiddet dillerini sokağa yansıtan ana muhalefet; pankartları parçalamakla kalmayıp, belediyeleri eliyle yüzlerce zabıtayı gençlerin üzerine salmıştır. Üstelik gece yarısı. Bu tahammülsüzlüğü anlamak mümkün değil." diye konuştu.

Bülent Delican; açıklamasını şöyle sürdürdü; " hoşgörü, demokrasi ve mizah anlayışları bir gece yarısı şiddetli tepkiye dönüşüyorsa ortada, içine düştükleri bir çelişki vardır. 'Küfür etme, İzmir istemiyor!', " Ağzından çıkanı kulağı duymuyor' gibi sloganları hakaret sayan ve ortalığı birbirine katan bu yaklaşımları için başka bir şey söylemek zor. CHP'li bir belediyenin " Börek de açarım, dekolte de giyerim sanane" yazılı pankartlarla yaptığı kampanya kadar doğal. Gençlerin CHP Genel Başkanı'na yaptığı, 'küfür etme, istemiyoruz, İzmir küfürlü siyaset istemiyor!'  uyarısı da gayet anlaşılır. Saldırıları aslında bir bakıma bizi haklı çıkarmış da oldu. tam da bunu anlatmaya çalışıyorduk. İzmir siyasette şiddet dili istemiyor."

Ne diyorduk'
CHP'nin bir eleştiriyi ve çağrıyı hazmedemeyerek uzun süredir kullandıkları hakaret dilini sokağa ve fiili şiddete dönüştürdüklerini vurgulayan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; bu tablonun İzmir'e yakışmadığını söyledi. Başkan Delican sözlerini şöyle sürdürdü; " Uzan zamandır, siyasette diyalog, hakaret ve saldırıdan uzak bir dile ihtiyacımız olduğu çağrısını yapıyoruz. Sokaklardayız, alandayız. ve görüyoruz ki; İzmirli bu dilden usanmış. Ne yazık ki ana muhalefet lideri Sayın Kılıçdaroğlu; bu dildeki ısrarını uzun süredir ortaya koyuyor. Biz; İzmir'de hoşgörü ve demokrasinin siyasetini yapmaya çalışıyoruz. İzmir'i iyi biliyoruz. İzmir eleştiriyi, mizahı, toplumsal tepkileri kendi içinde hoşgörü ile damıtmış bir kent. Bizden istedikleri hoşgörüyü, CHP'lilerin gösterememiş olmasını da İzmirli'lerin takdirine bırakıyorum."
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; gençlerin gözaltına alınmasına kadar uzayan pankart krizinin, CHP'nin yarattığı bir tahammülsüzlük krizi olarak niteleyerek; " İzmir'e saldırı akşamı dedikleri bu olayın fotoğrafları da gösteriyor ki; bu tam olarak CHP'nin eleştiriyi hazmedememe halidir." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası