Ege Postası
Geri

İzmir tekrar aydınlığa!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Enerji-Sen’de örgütlü bulunan İzmir’in elektrik üreticisi GEDİZ EDAŞ çalışanlarının iş sağlığı, iş güvenliği kurallarının uygulanması, yol ve yemek paralarının tam olarak yatırılması için 19 gündür sürdürdükleri direnişte mutlu sona gelindi. Hafta sonu itibarı ile eylemlerine son verdiklerini açıklayan enerji sektörü çalışanları taleplerinin yerine getirilmesi üzerine işbaşı yaparak tekrar görevlerine döndü.
İzmir tekrar aydınlığa!
Haberler / İzmir
14 Ocak 2014 Salı 10:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yaklaşık iki aydır çeşitli eylemler ile seslerini duyurmaya çalışan ve GEDİZ EDAŞ önüne kurdukları direniş çadırı ile birlikte iş bırakma eylemine başlayan enerji sektörü çalışanları sonunda zafere ulaştı. DİSK’e bağlı Enerji-Sen çatısı altında örgütlenen ve 19 gün boyunca iş bırakma eylemi yapan emekçiler, iş sağlığı, iş güvenliği, insanca yaşanacak ücret, yol ve yemek giderlerinin karşılanması, sendikal örgütlenme hakkına engel olunmaması gibi taleplerin işveren tarafından karşılanması üzerine tekrar görevlerine döndü.


“SONUNDA İŞVERENE SESİMİZİ DUYURDUK”

Yoğun eylem sürecini geride bıraktıklarını kaydeden Enerji-Sen Genel Merkez Eğitim Sekreteri Süleyman Keskin, işçilerin can güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu vurgulayarak şunları belirtti, “2013 yılında Türkiye’de bin 210 kişi iş kazası geçirerek vefat etti. Ölümlü kazalar en çok maden ocakları ve enerji işinde çalışan arkadaşlarımızda oluyor. Bunlara rağmen GEDİZ EDAŞ’ta çalışan arkadaşlarımıza işçi sağlığı ve iş güvenliği malzemesinin verilmiyordu. Bizde İzmir’in 5 ayrı bölgesinde iş bıraktık. Kemalpaşa, Çeşme, Urla, Bornova ve Konak’ta iş bırakma eylemleri ve yürüyüşler düzenledik. GEDİZ EDAŞ’a malzemelerin zorunlu olduğunu defalarca söyledik. Kişisel koruyucu donanımları olmadan, iş güvenliği eğitimi almadan ve eksik personelle çalıştırılmak istemediğimizi dile getirdik. İnsanca yaşamak için haklarımızı istediğimizi dile getirdik ve sonunda bu taleplerimiz karşılandı.”

ÜCRETLERE ZAM GELDİ, TALEPER HAYATA GEÇTİ
Direnen işçilerin her zaman kazanacağını vurgulayan Enerji-Sen Genel Merkez Eğitim Sekreteri Keskin yaptığı açıklamada, 19 günlük iş bırakma eylemlerine resmen son verdiklerini duyurarak, “Direnişimiz mutlu son ile bitti. En düşük işçi maaşı 1300 TL oldu. Arkadaşlarımız zam almaya hak kazandı. İşçi arkadaşlarımızın iş bırakma eylemini yaptığı için işten atacağını ifade eden GEDİZ EDAŞ yetkileri bu kararı uygulamaya koymadı ve arkadaşlarımız da çalışmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“KARANLIK” GÜNLER GERİDE KALDI

GEDİZ EDAŞ çalışanlarının tekrar iş başı yapması ile birlikte enerji dağıtım firmasının iş akışı da eski seyrine döndü ve kent genelinde yer yer yaşanan enerji kesintileri de son buldu. Eylem kapsamında büyük kapsamlı bölgesel arızalar ve ciddi sıkıntılar haricindeki sorunlara müdahale edilmemiş, çalışanlar firmanın içerisinde yer yer iş yavaşlatmıştı.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası