Ege Postası
Geri

İzmir ulaşımına iyi haber

Kent içi ulaşımın yükünü çeken METRO A.Ş. filosunu genişletme kararı alarak yeni vagon ihalesine çıkıyor. Mevcut filonun iki katı büyüklüğünde olması planlanan yeni setlerin yanında, merakla beklenen bir diğer proje olan “Marmaray”dan ise gelecek vagonların yavaş olduğu gerekçesi ile iptal kararı alındı. İZBAN’da da gelecek ek vagonlar ile birlikte, artan yolcu yoğunluğunu daha rahat karşılayacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi , hem yolculara daha rahat ulaşım imkanı sunacak, hem de sefer aralıklarını düşürerek daha kısa sürede ulaşım imkanı sunacak.
İzmir ulaşımına iyi haber
Haberler / İzmir
22 Ağustos 2013 Perşembe 11:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Günde yaklaşık olarak 200 bin yolcu kapasitesine ulaşan ve TCDD ile İzmir Büyükşehir ortak projesi olan İZBAN’da genişleme çalışmaları devam ederken, ulaşıma nefes aldıracak karar da geldi. 80 kilometreye ulaşan Aliağa-Menderes hattında bir yandan yeni istasyon ve güzergah çalışmaları devam ederken, diğer yandan Bergama ve Selçuk’a kadar uzatılması düşünülen projede artan yolcu yükünü çekecek olan ek vagonların üretimi de hız kazandı. Daha öncede Ankara’dan kiralama yolu ile ek vagon teminine giden İZBAN’da, filoya katılacak olan 19 vagonun gövde imalatı tamamlanırken, Güney Kore’de üretimi üstlenen Hyundai Rotem Firması önümüzdeki Şubat ayından itibaren tamamlanan vagonları da ayda bir olmak üzere parti parti teslim edecek. Yeni vagonların gelmesi ile birlikte sefer sayıları artacak ve bekleme süreleri de kısalacak. Mevcut 40 tren setine ek olarak gelecek 40 çekerin tamamlanması ile birlikte, yeni istasyonları hizmete girecek olan İZBAN’da sefer aralığı da 4 dakikaya kadar inecek.

BİR MÜJDE DE METROYA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı tören ile hizmete giren EVKA-3 ve Üniversite istasyonları ve “Bir sabah ansızın” açılan Hatay ile İzmirspor istasyonlarının getirdiği ek yoğunluk üzerine bir hamle de Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı METRO A.Ş.’den geldi. Yeni setler için ihaleye çıkma kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki aylarda gerçekleşecek ihale 17 çeker daha alacak. Ek çekerlerin gelmesi ile birlikte mevcut filo ikiye katlanırken, metroda yoğunluk azalacak ve tek seferde taşınan yolcu sayısı da vagonlarla orantılı olarak artacak. Toplamda 11,5 kilometreye ulaşan metro hattında filonun büyümesi ile birlikte artan yolcu yoğunluğu da kapasitenin artması ile birlikte karşılanmış olacak.


MARMARAY’DA HAYAL KIRIKLIĞI


İZBAN’da kapasite artırımı için düşünülen bir diğer formül olan tarihi Marmaray projesi kapsamında da kullanılması planlanan vagonlar ise hız faktörüne takıldı. Yapılan incelemeler sonucunda, İzmir’e gönderilmesi planlanan vagonların hız limitlerinin ancak 90 kilometreye ulaşması, mevcut vagonların ise 120 kilometreyi bulması ve eldeki tren setlerine göre daha yavaş kalması üzerine vagonların alımdan vazgeçildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası