Ege Postası
Geri

İzmir yağmura teslim

İzmir’de dün gece başlayan ve neredeyse aralıksız yağan yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Yağışların yarın ve perşembe günü de etkili olması bekleniyor. Şiddetli yağmur nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Konak ilçesinde iki semti birbirine bağlayan alt geçit, su baskını nedeniyle ulaşıma kapandı. Karabağlar'da alt yapı çalışmaları için kazılan ve suyla dolan çukurlara araçlar düştü. Metrekareye Güzelbahçe'de 58,6, Seferihisar'da 46,6, kent merkezinde 32,3 kilogram yağış düştü Yağışlar ne kadar sürecek!
İzmir yağmura teslim
Haberler / İzmir
24 Ekim 2017 Salı 09:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI – İzmir’de dün gece başlayan yağmur kentin cadde ve sokaklarını göle çevirirken, ulaşımda büyük sıkıntı yaşandı, trafikte görüş uzaklığı düştü, altgeçit ve yolları su bastı.

Yollarda biriken sular, ana arterlerde dahi trafiği kilitlerken, okullarına ve işlerine giden vatandaşlar gecikme yaşadı. Karşıyaka Ordu Caddesi’nde, yağmurun şiddeti, bir ağacı otomobilin üzerine devirdi. 

Kentin en işlek yolları arasında yer alan Karşıyaka-Altınyol, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Karabağlar-Havalimanı istikametinde trafik durma noktasına geldi, sürücüler uzun kuyruklar oluşturdu.

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden Ege Bölgesi için yapılan sağanak yağış uyarısının ardından gece saatlerinde itibaren yağış etkili olmaya başladı. Kentin birçok caddesinde su baskınları görüldü. İşe gitmek için evlerinden çıkanlar su baskınları nedeniyle yürümede zorlandı. Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı kişiler ıslanmamak için otobüs duraklarına sığındı. Caddelerdeki su basınları nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Her yağmurda olduğu gibi bu yağışta da Halkapınar Yunuslar Altgeçidi'ni su bastı. Su baskını sırasında arızalanan otomobiller itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Altgeçitin bulunduğu cadde trafiğe kapatılırken, belediye ekipleri tahliye çalışmasına başladı. 

ARAÇLAR ÇUKURLARA DÜŞTÜ

Karabağlar İlçesi Refet Bele Mahallesi'nde belediyenin altyapı çalışması için kazdığı çukurlar yağmur sularıyla doldu. Yağış nedeniyle çukurları fark edemeyen bazı sürücüler araçlarıyla çukura düştü. Sürücülere zor anlar yaşatan çukurların 2 hafta önce kazıldığını ve öylece bırakıldığını söyleyen mahalle sakinlerinden Savaş Şirin, "Bu çukurlar mazgal takılmak için 2 hafta önce açıldı. Ancak günlerdir bu şekilde duruyordu. Yağmur yağınca suyla doldu. Ben motosikletimle düştüm. Bazı vatandaşlar araçlarını düşürdü. Bu çalışma kış mevsiminde yapılmaz. Yağmur yağdı, çukurlar doldu. Burası okulun önü. Çocuklarımıza bir şey olsa bunun hesabını kim verecek" dedi. Öte yandan Karşıyaka Ordu Bulvarı'nda sağanak yağış nedeniyle bir ağaç seyir halindeki otomobilin üzerine düştü. Olayda yaralanan olmazken, araçta maddi hasar oluştu.

METEOROLOJİDEN UYARI

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre kent merkezine metrekareye 32.8 kilogram yağış düşerken, en çok yağış düşen ilçe 58.6 kilogramla Güzelbahçe oldu. Seferihisar'a 46.6, Konak 25.9, Buca 25.1, Menemen 39 ve Aliağa'ya ise 39.8 kilogram yağış düştü. Yağışın öğleden sonra aralıklarla yarın akşama kadar devam edeceği öğrenildi. Meteoroloji yetkilileri vatandaşları su baskınları konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yağışların yarın ve perşembe günü de etkili olması bekleniyor. 

Yapılan açıklamada, "Bölgemizde bu geceden itibaren kıyı kesimlerden başlamak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların İzmir, Aydın geneli ile Manisa merkez ve çevre ilçelerinde, Balıkesir'in batı ilçelerinde ve Çanakkale'nin güney ve batı ilçelerinde kuvvetli (25-50 kg/m2), İzmir'in güneybatısı ile Aydın'ın kıyılarında yerel olarak çok kuvvetli (51-70 kg/m2) olması beklenmektedir."

Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası