Ege Postası
Geri

İzmir yolcuları büyük panik yaşadı

THY'nin İstanbul-İzmir seferini yapan yolcu uçağı, kalkıştan kısa süre sonra kuş sürüsü içine girince, pilot 40 dakika sonra Atatürk Havalimanı'na geri dönmek zorunda kaldı. Denizli-İzmir seferini yapan yolcu treni,İzmir'in Torbalı ilçesi Pancar Tren İstasyonu yakınlarında raydan çıktı. İzmir yolcuları havada ve karada
İzmir yolcuları büyük panik yaşadı
Haberler / İzmir
3 Nisan 2015 Cuma 19:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY'nin TK-2326 sefer sayılı "Hattuşaş" adlı A-330 tipi yolcu uçağı, saat 16.30'da İstanbul'dan İzmir'e hareket etmek üzere Atatürk Havalimanı'ndan havalandı. İçinde 250 yolcusu bulunan uçak, kalkıştan kısa sonra büyük bir kuş sürüsünün içine girdi. Uçağa çok sayıda kuşun çarpması üzerine, kaptan pilot kuleye bilgi vererek geri döneceğini iletti. TC-JNS tescilli uçak, saat 17.10'da Atatürk Havalimanı'na indi.
 
THY'nin teknik hangarına çekilen uçakta yapılan incelemede, uçağın sağ motorunda büyük hasar oluştuğu tespit edildi.
 
İzmir uçağının 250 yolcusu ise saat 18.15'te Airbus-330 tipi başka bir uçakla İzmir'e gönderildi.



İZMİR'DE TREN RAYDAN ÇIKTI

İZMİR'in Torbalı ilçesi yakınlarında bir yolcu treninin iki vagonu raydan çıktı. 250 yolcusu olduğu öğrenilen trende bazı yolcuların panik nedeniyle fenalaşırken, ilk bilgilere göre olayda ölen ya da yaralanan olmadı.


Kaza, bugün akşam saat 19.00 sıralarında Pancar İstasyonu yakınlarında meydana geldi. 250 yolcusu ile Denizli-İzmir seferini yapan tren, Torbalı ilçesindeki Pancar İstasyonu’na yaklaştığı sırada otomatik makas arızası nedeniyle iki vagon raydan çıktı. Makinistin güçlükle durdurduğu trenin devrilmemesi büyük bir faciayı önledi. Ölen ya da yaralanan olmadığı kazada bazı yolcular panik ve korku nedeniyle fenalaştı. Kontrol amaçlı Torbalı Devlet Hastanesi'ne götürülen yolcuların  sağlık sorunları bulunmadığı ve sakinleştiri yapıldığı belirtildi. Basmane İstasyonu’na gidecek olan trenin raydan çıkması üzerine hat üzerindeki seferler iptal edildi. 

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası