Ege Postası
Geri

İzmir’de 10 Kasım farkı: 2 bin 400 kişiden Atatürk portresi

İzmir’de, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 74’üncü yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen 2 bin 400 kişi, bir ilke imza atarak Ulu Önder'in 'canlı portresi'ni oluşturdu.
İzmir’de 10 Kasım farkı: 2 bin 400 kişiden Atatürk portresi
Haberler / İzmir
10 Kasım 2012 Cumartesi 18:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR -İzmir’de, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamdan ayrılışının 74’üncü yılında, dünyada ilk kez insandan oluşan Atatürk portresi çizildi. Konak Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projede 2 bin 400 kişi bir araya geldi, Atatürk’ün en bilinen ve en sevilen portrelerinden birini, omuz omuza durarak oluşturdu. Portrenin etrafında ise binlerce kişi dev çerçeveyi tamamladı. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Cumhuriyet Meydanı’nda oluşturulan Atatürk portresi nedeniyle alana gelen Atatürk sevdalılarına şöyle seslendi:
“Sevgili dostlar, değerli hemşehrilerim,
Bugün On Kasım, ulu önder, halk kahramanı büyük Atatürk’ü sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Bugün On Kasım ve bugün O’nu sadece anma değil, anlama, yaşama ve yaşatma günü. Gerçek milli ibadet budur. Geleceğe güvenli bakmak için. Sizlere teşekkür ediyorum; ömrü yurttaşının özgürlüğü için cepheden cepheye koşmakla geçen, ama halkının karşısına hep en özenli görünümüyle çıkan ulu öndere siz de bugün İzmir’de öyle geldiniz. Türkiye’nin dört bir yerinden özen ve sevgiyle sağ olun, var olun. Sevgi saygı ve minnetimiz O’na. Bitmek bilmeyen bir tutkuyla…”

BİRLİK BERABERLİK MESAJI

Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen on binlere teşekkür eden Başkan Tartan, “Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bir dönemden geçiyoruz. Bugün burada Ulu Önder Atatürk’ü andığımız bu anlamlı günde İzmir’den tüm Türkiye’ye bir kez daha birlik ve berberlik mesajını gönderiyoruz” dedi.

Uzun yıllardır gerçekleştirmeyi planladığı projenin yaşama geçirilmesine destek veren Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’a teşekkür eden fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün de üç fotoğraf sanatçısı ile birlikte helikopterden portrenin çeşitli açılardan fotoğraflarını çekti.

YERDEN GÖĞE ATA'YA SAYGI
Ulusal ve yerel televizyonlar tarafından canlı olarak yayınlanan ve aynı anda tüm dünyanın izlediği Atatürk portresi’nde 2 bin 400 Atatürk sevdalısı Konak Belediyesi’nin hazırladığı, sırtlarında Atatürk posterini taşıyan siyah sweetshirtleri giydi. On Kasım günü sabahın erken saatlerinde binlerce insan Cumhuriyet Meydanı’nı doldurmaya başladı. Saatler 12.00’yi gösterdiğinde ise fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün helikopterle meydanı dolduran binlerin üzerinde fotoğraf çekti. Her kişinin bir piksele denk geldiği çalışmada, çok yüksek çözünürlükteki yüzlerce fotoğraf birleştirildi ve dünyada eşi olmayan tek bir kare elde edildi.

GÜNEŞ GİBİ DOĞDU
2 bin 400 kişi Atatürk portresini oluştururken bulutlu olun hava Ata’nın yüzünün ortaya çıkmasıyla birlikte açıldı. Binlerce kişiyle Atatürk yeniden İzmir’de güneş gibi doğdu.



Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası