Ege Postası
Geri

İzmir’de 100. yıl coşkusu başladı

Bugün İzmir’in Yunan işgalinden kurtuluşu ve Kurtuluş Savaşı’nın zaferle taçlanmasının 100. yıl dönümü. Kentte tüm gün devam edecek olan 9 Eylül kutlamaları, Basmane Karakolundan Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren Zafer Yürüyüşü’yla başladı. On binlerce İzmirli marşlar eşliğinde yürüdü.Yürüyüşün başında. 25 Ağustos'ta Afyon'dan İzmir'e başlattıkları yürüyüşün başında Dereçineli Naci Dede ve Lütfiye Bozkurt’tan teslim aldıkları bayrağı 400 kilometre taşıyan Beyza Fincan ile Ümit Güner Dedeoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teslim etti. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu töreni gerçekleştirildi.
İzmir’de 100. yıl coşkusu başladı
Haberler / İzmir
9 Eylül 2022 Cuma 09:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Bugün 9 Eylül İzmir’in Yunan işgalinden kurtuluşu ve Kurtuluş Savaşı’nın zaferle taçlanmasının 100. yıldönümü. Tüm gün devam edecek olan kutlamalar, sabah 09.00’da Anafartalar Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren 100. Yıl Zafer Yürüyüşüyle başladı. On binlerce İzmirli marşlar eşliğinde yürüdü.

Basmane Karakolu önünden başlayan yürüyüşe ev sahibi sıfatıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve 26 Ağustos’ta Afyon Dereçinede’den başlayarak İzmir’e kadar 400 kilometre yürüyen Zafer Kafilesi katıldı. Türk ordusunun İzmir’e girerken kullandığı tarihi güzergah üzerinde düzenlenen yürüyüş, on binlerce vatandaşın katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. 

17 gün önce Afyon’dan yola çıkan ve yürüyüşün başında Dereçineli Naci Dede ve Lütfiye Bozkurt’tan teslim aldıkları bayrağı 400 kilometre taşıyan Beyza Fincan ile Ümit Güner Dedeoğlu, Başkan Soyer’e teslim etti.

Basmane Karakolu’ndan başlayan yürüyüşte ise 350 metrelik Türk Bayrağı taşındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bandosunun eşlik ettiğii kortej, Cumhuriyet Meydanı’nda zeybek gösterisiyle karşılandı. Yürüyüşte duygularını aktaran Başkan Tunç Soyer, “Hep beraber birlikte bayramımızı kutluyoruz. Bundan da çok büyük mutluluk duyuyoruz çok gururluyuz” dedi.  

Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Ege Ordu Komutanı Kemal Yeni ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çelenk töreni gerçekleştirdi. 

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından son bulurken, 9 Eylül etkinlikleri gece geç saatlere kadar sürecek. Coşku, 9 Eylül akşamı fener alayının ardından Gündoğdu Meydanı’nda görsel şov ve Tarkan konseriyle son bulacak. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası