Ege Postası
Geri

İzmir’de adayların belli olacağı tarih netleşti!

İzmir’i de yakından ilgilen MYK’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve 30 ilçedeki başkan adaylarının netleşeceği tarih belli oldu. MYK İzmir için 5 Ocak 2014 tarihini belirledi.
İzmir’de adayların belli olacağı tarih netleşti!
Haberler / Politika
7 Aralık 2013 Cumartesi 12:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 BÜNYAMİN DOBRUCALI/HABER SERVİSİ - CHP’de belediye başkan adaylarının netleşeceği tarih belli oldu.4 Aralık’ta yapılması düşünülen ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD gezisi nedeniyle ertelenen MYK toplantısı Cuma günü gerçekleşti.

5 OCAK'TA AÇIKLANACAK!

Ön seçim sandığı konulmadığı için herkes İzmir'de CHP'nin adayları kim olacak diye sorarken, adayları belirlemeye yönelik anketler tüm gizlilikle Genel Merkez tarafından yaptırılıyor. 4 Aralık'ta yapılması planlanan ancak Cuma gününe ertelenen MYK toplantısında İzmir'le ilgili tarih netleşti. MYK, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve 30 ilçedeki başkan adaylarının açıklanması için 5 Ocak 2014 tarihini belirledi. İstanbul'da da adaylar İzmir gibi 5 Ocak'taki PM'de açıklanacak. CHP Genel Merkezi yerel seçim süreci başlarken 'bütün adaylarımızı PM'nin onayıyla açıklayacağız' kararı almıştı.İzmir ve İstanbul dışındaki illerde adayların 22 Aralık’ta belli olacağı öğrenildi.

KOCAOĞLU İSTEDİĞİ SÜRECE...

İzmir’de mevcut Büyükşehir başkanı Aziz Kocaoğlu’nun adaylık başvurusunda henüz bulunmaması ve koltuğa talip olanların fazlalığı kafalarda soru işareti bırakıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde 'CHP İzmir'de kimi aday göstercek'' sorusuna “Aziz Kocaoğlu istediği sürece, kendisiyle yola devam edeceğiz” yanıtını vermiş, bu açıklama sonrası partililer ‘Kocaoğlu’nun adaylığı kesin’ yorumunu yapmıştı. Büyükşehir için Konak Beleidye Başkanı Hakan Tartan, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ve CHP İzmir eski Milletvekili Canan Arıtman adaylık başvurusunda bulunmuştu. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise adaylık başvurusunda bulunmamalarına rağmen, anketlerde adaylık için üst sıralarda çıkarken ikili için Genel Merkez nezdinde ciddi kulis çalışmaları yapıldığı kulislerde sıkça konuşuluyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası