Ege Postası
Geri

İzmir’de suç örgütü operasyonu

İzmir'de özellikle eğlence mekanları üzerinde baskı kuran ve yüksek faizlerle tefecilik yaptıkları belirlenen suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda suç örgütü üyesi 14 kişi gözaltına alındı. Bunlardan...
İzmir’de suç örgütü operasyonu
Haberler / Güncel
21 Haziran 2013 Cuma 13:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de özellikle eğlence mekanları üzerinde baskı kuran ve yüksek faizlerle tefecilik yaptıkları belirlenen suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda suç örgütü üyesi 14 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 8’i adliyeye sevk edildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, adam kaçırma, zorla senet imzalatma, baskı kurarak işyeri ele geçirme gibi suçlara karışan S.B. liderliğindeki şebekeyi takibe aldı. Yaklaşık bir buçuk yıl süren araştırmaların ardından ekipler operasyon için harekete geçti. Bornova ve Bayraklı bölgesinde faaliyetlerini yürüten suç örgütünün, içkili eğlence yerlerinde baskı kurarak işyeri sahiplerini tehdit ederek yüksek faizlerle senet imzalattıkları belirlendi. Teknik takibin ardından ekipler, suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda suç örgütü üyesi 14 kişi gözaltına alındı. Örgüt lideri olduğu iddia edilen S.B.'nin de aralarında bulunduğu 3 kişi daha önceden devam eden çalışmalar kapsamında yakalanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

SENETLER YÜZÜNDEN İNTİHAR ETTİ

Çete üyeleri faizle borç para alan bir kişiyi, iki farklı zamanda dağlık bir bölgeye kaçırarak silah zoruyla senet imzalattıkları, şahsın 80 bin lira ödemesine rağmen borcunu kapatamadığı ve intihar ettiği öğrenildi. Suç örgütünün örgüt lideri S.B.'nin yargılandığı davaya faaliyetlerini sürdürdüklerini kanıtlamak için kalabalık gittikleri tespit edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası